Juliette

Juliette Pestel (Heerde, 1963) is beeldend kunstenaar en kunstdocent, woont in Voorburg, werkt in Den Haag. Ze maakt collages met verschillende materialen en technieken. Juliette gebruikt graag materialen met een verleden, zoals oude boeken, tijdschriften uit de jaren ’40 t/m ’80 en oude foto’s samen met diverse soorten papier. Ze werkt meestal op oude boekkaften als drager. Sporen van het verleden, zoals scheuren, losse draadjes en verkleuringen zijn vaak onderdeel van het werk, dragen bij aan het narratief.


Het verhaal is belangrijk en vaak het begin van het creatieve proces. Juliette is gefascineerd door relaties, hoe we met elkaar en de wereld en de veranderingen daarin omgaan; door erfenis, niet alleen materieel, maar ook wat wordt doorgegeven van generatie op generatie, zoals (ongeschreven) wetten, gevoelens en gedachten, dragen bij aan het plakken van het verhaal. Tekst uit oude boeken of handgetypt wordt regelmatig toegevoegd. Met humor en sarcasme legt ze de vinger regelmatig op de zere plek.

There are stories to tell and stories to find. The narrative in Juliette Pestels work is important to her, it sparks her creative process. Fascinated by people, their relationships and connections, by inheritance, not only material, but also what is passed on to people in terms of traditions, (unwritten) laws, feelings, opinions, thoughts, Juliette glues her stories.