De Mooiste Creatie Ter Wereld

Hoi allemaal!

In de vorige nieuwsbrief had ik een mooie ‘cliffhanger’ een aankondiging van iets groots. Welnu, ik kan jullie vertellen over de Mooiste Creatie van de Wereld: op 5 februari is mijn kleinzoon Micha Mees Pestel geboren! Wat ze over oma worden zeggen is allemaal waar, ik ben smoorverliefd. Ik zou wel elke dag willen kijken, knuffelen en aaien, maar wil ook de relatie met mijn zoon en schoondochter goed houden, haha, dus ik behelp me tussendoor met het bekijken van filmpjes en foto’s ;-). En gelukkig heb ik ook werk te doen!

In deze nieuwsbrief o.a.:

Cut & paste, Collagecursus met gemengde technieken start weer op 18 maart
Mijn werk in een project, een boekje, een tijdschrift, een museum!
Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s een workshop boeken
Blijven Plakken en The David Bowie Collages op Instagram

————————————————

CUT & PASTE, CURSUS COLLAGE & GEMENGDE TECHNIEKEN

vanaf maandagavond 18 maart 

Start maandagavond 18 maart, 12x

De nieuwe cursus is zo leuk! En dat vind niet alleen ik, maar ook de enthousiaste cursisten die op de woensdagochtend begonnen zijn. 18 maart start er weer eentje, op maandagavond!

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. In de nieuwe cursus gaan we flink van de diversiteit proeven.

Elke week staat er een collagetechniek centraal. Zo gaan we kijken naar fotomontage, wat verf en collage met elkaar te maken kunnen hebben, tekst in collage, abstractie, grafische grapjes, naaien in collage en nog veel meer. We nemen collage zelfs mee naar buiten!

Elke week krijgen jullie na de les wat info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost  € 195,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 3 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

Klik op deze  link  van het evenement op Facebook

Wil je graag meedoen, maar wil je niet wachten tot de nieuwe cursus in september? Op 15 mei start de korte cursus van 4 lessen Collage en Gemengde Technieken op Doek. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.

————————————————

MIJN COLLAGES ZIJN TE ZIEN IN:


Een project, een boekje, een tijdschrift, een museum! 

Februllage! het geweldige initiatief op Instagram, georganiseerd door Collageclubcollega’s Rhed Fawell van Edinburgh Collage Collective en miss Printed van The Scandinavian Collage Museum is inmiddels afgelopen. In 28 dagen zijn er door collega’s uit de hele wereld meer dan 10.000 unieke werken gemaakt. Ik heb er 28 daarvan gemaakt. Ik heb gewerkt op receptkaarten uit de 60er jaren en verder alleen zwart wit foto’s van dieren uit 2 boeken en wrijfletters, of cijfers eigenlijk. Onder deze nieuwsbrief zie je de eerste 9, de hele collectie is te zien op  Facebook  en  Instagram.

De 1e 12 van 28 collages voor Februllage

Ik ben begonnen met het maken van werk voor The Sketchbook Project, van The Brooklyn Art Library in New York City. Ik ga beginnen aan werk voor World Collage Atlas, dat eindigt met een expositie in het particuliere museum Verbeke Foundation in Kemzeke, Belgie. En ik wacht op bericht of 1 of allebei van mijn ingezonden werken zijn geplaatst in het tijdschrif Little Sister Zine. 

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN
op een dag en tijd die jou uitkomt

Eind deze maand komen Brigitta en 3 vriendinnen samen een workshop in het atelier volgen. Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag.  En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel! 

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden. 
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen. 

————————————————

BLIJVEN PLAKKEN EN THE DAVID BOWIE COLLAGES
mijn accounts op Instagram

Elke maand spreek ik af met collega’s en maken we met elkaar op vrijdagmiddag collages, naar aanleiding van een thema. Een creatieve vrijmibo dus! Het is heel gezellig, maar er wordt ook heel hard gewerkt! Het resultaat van de 1e bijeenkomsten kun je zien op het Instagramaccount van  Blijven Plakken .

Ik ben ook begonnen met The David Bowie Collages. Rond de verjaardag van de 3 jaar gelelden naar de oneindigheid vertrokken Bowie, zagen mijn collega Kike, van @cansoncity en ik zulke gave collages met Bowie, dat we allebei afzonderlijk besloten die te posten. Ik ben toen maar gewoon een account begonnen, kijk maar op  The David Bowie Collages  hoe divers werk er gemaakt wordt, allemaal handgesneden, analoge collages. Ik heb plannen voor de volgende verjaardag…..8 januari 2020….en meer 😉

————————————————

TENSLOTTE

Had ik net de hele tekst geschreven, doe ik iets fout, ALLES weg, tekst maar weer opnieuw geschreven en vast veel beter dan de 1e versie. Om vervolgens de hele lay out te verprutsen en dat niet meer goed te krijgen, hoewel alleen in de Mailchimp app, maar ik verlang dus inmiddels naar een wijntje…..

De komende tijd staan er naast de 2 lesdagen voor Cut & Paste, de collagecursus op maandagavond en woensdagochtend, ook nog een cursus van 6x voor een kinderopvang, 2 atelierdagen voor een basisschool en een workshop met 4 vriendinnen op het programma.   

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien! 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan  hier  🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel