Expositie the Juror Does Not Weed 17 juli – 17 augustus

The Juror Does Not Weed

Op vrijdag 17 juli opent in Galerie Arti-Shock in Rijswijk de expositie The Juror Does Not Weed.


Deze expositie was van oorsprong een samenwerkingsproject waarbij vijftien kunstenaars de uitdaging aangaan om samen één galeriegrote installatie te maken gebaseerd op het schilderij ‘Le Déjeuner sur l’Herbe’ van Manet en het boek ‘Het Huis van El Pintor’, de schrijversnaam van het echtpaar Jacob Kloot en Anna Galinka Ehrenfest. Een uitdaging, want de meeste kunstenaars kenden elkaar nog niet.

Met de tussenkomst van het corona virus werd het samenwerken beperkt en is het een expositie waarbij de kunstenaars in koppels van twee á drie de galerie hebben ingericht. ‘The Juror Does Not Weed’ is een presentatie en manifestatie die de bezoekers wil verleiden om anders naar kunst te kijken en onbevangen mee vorm te geven. Het wil een meerdimensionale ervaring zijn waarbinnen meerdere zintuigen worden geactiveerd.

Net als bij ‘Le Déjeuner’ zal er ruimte zijn om stil te staan, te zitten en met het oog, het hart of de geest te éten van het gebodene: de entourage, de tekeningen, schilderijen, beelden, het interieur: een reis door het imaginaire leven van ‘een bewoner’ of van meerdere bewoners? De uitdaging zal zitten in het onverwachte, soms zich verschuilend, soms zo prominent aanwezig dat afgevraagd kan worden ‘waar kijk ik eigenlijk naar?’

‘The Juror Does Not Weed’ is een idee van Sonja van der Burg. Met haar werken mee aan dit project: Ger Groothedde, Miriam Ooms, Claire Delperdange, Martin Helm, Marina Heuvelman, Marja van Putten, Daniëlla Daen, Annemarie Spijkerman, Eline Tydeman, Juliette Pestel, Wim Vonk, Suus Zweekhorst, Birke Hesse en Greta Cune.

De opening zal op vrijdag 17 juli om 16 uur (virtueel) plaats vinden via de Facebookpagina The Juror Does Not Weed. De opening wordt verricht door Mariska Mallee en met een performance van Marina Heuvelman.

Iedereen is welkom om de expositie te bekijken, om zeker te zijn van een vrij bezoekmoment kun je voorafgaand reserveren via de link

Openingstijden van de galerie: woensdag / vrijdag 13-17 uur; zaterdag 11-16 uur; zondag 14-17 uur