Friday Burger Night!

Hoi allemaal!

Allereerst, ook al is het na 6 januari: heel veel licht, warmte, vrijheid en knuffels gewenst voor het nieuwe jaar!

Tjonge, wat duurt januari lang! En het is pas de 8e haha. Maar met nu al 2 vaccins goedgekeurd, zien we het eindpunt: DAT WE WEER TERUG MOGEN NAAR NORMAAL! En voel ik een soort haast….schiet nou oh-op…. Helemaal klaar met het door Rutte genoemde “nieuwe normaal”, ploeteren we nog maar even door met het lockdown gedoe als thuiswerken, mondkapjes in de Appie en thuisonderwijs enzo.

Om iets te te creëren waar we naar uitkijken, hebben mijn man en ik Friday Burger Night ingesteld, dus vanavond bak ik een lekkere vegaburger met van alles op een broodje,  zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes met truffelmayo erbij, filmpje erbij en een lekker drankje. Heel veel zin in! Op zaterdag halen we ergens een lekkere koffie en met een beetje mazzel schijnt de zon en zitten we op een bankje net te doen of we op een terrasje zitten.  Wat doe jij als ‘uitje?

Qua lessen is het nog erg stil. Op de 30e heb ik een online workshop, daarover lees je straks meer, maar verder beginnen de live lessen pas weer in maart. Ik zit niet stil hoor, want ik bedenk en broed en maak collages, ben enorm aan het opruimen en uitzoeken, zowel het kantoor als het atelier, ik doe de boekhouding,  zoek de spullen bij elkaar voor de aangifte, werk administratie bij en bedenk ondertussen hoe ik aan inkomen kom deze winter. Want het is echt niet makkelijk nu, dus als je ansichtkaarten wilt kopen, of iemand blij wilt maken met een print of een collage, denk dan alsjeblieft aan mij en kijk in de shop of daar iets bij zit dat je leuk vindt. Wil je online les, dan kan dat uiteraard ook. Al zijn velen van jullie, net als ik, die schermen helemaal zat, dus nog even doorbijten en dan starten we weer, binnen de beperkingen, maar LIVE! En gezellig!!!

Heel graag tot ziens, voorlopig dus nog even online in het atelier!


• Nieuw in de online shop
• Online Collage workshop: Mailart op 30 januari
• Verknipte Verhalen en Unplugged Collage Workshop
• Nieuws over de allerlaatste keren collage cursussen in 2021
• Privelessen en kunstcoaching
• Werk in opdracht


NIEUW IN DE ONLINE SHOP

Er is een nieuwe ansichtkaart bij, op het mooie natuurpapier: collage stash oftewel een voorraadje collagemateriaal. Dit stuurde ik op verzoek naar The Kanyer Collection in de VS, waar 2 van mijn werken bij zitten. Ze slaan dit materiaal op in het archief als voorbeeld van waar ik mee werk. Toen ik het stapeltje zag liggen, zag ik meteen hoe leuk dat bij elkaar is. Ik heb er een foto van gemaakt en nu dus ook een ansichtkaart!

Nieuwsgierig? Kijk via deze link in de shop.


COLLAGE & MAILART,
ONLINE WORKSHOP!


Zaterdag 30 januari vanaf 10.00 online, via Facebook beschikbaar tm 5 februari, te volgen op een moment naar keuze

De workshop was een groot succes op 12 december en de dagen erna, dus we doen er in januari nog eentje! De eerste aanmeldingen zijn al binnen 🙂

Wat is er leuker dan iemand blij maken met een zelfgemaakte kaart? En daar hoef je niet eens veel materiaal voor in huis te hebben.  Een schaar, tijdschriften, papier en lijm en je bent al een heel eind. 

Zoals jullie weten, maak ik collages en wellicht weet je dit niet, maar ik doe met regelmaat aan mail art:  kunst maken en opsturen per post, kunstpost dus! Vorige eeuw ontstond er een hele Mail Art beweging, die nog steeds mensen inspireert om kunstpost te maken en andere mensen blij maakt door de opgestuurde kunst te krijgen.

Als je je aanmeldt aan de workshop krijg je, na betaling, een link en kan je je aanmelden voor de besloten Facebook groep van Atelier Juliette Pestel, waar de online workshop op te zien is. Op zaterdag 30 januari post ik rond 10.00 uur een video, waarin ik meer vertelt over collage en het onstaan van Mail Art. Ik laat je daarin allerlei voorbeelden zien, die je kunnen inspireren.  Aan het eind leg ik de opdracht uit en kan je zelf thuis aan de slag. De resultaten kan je in de Facebookgroep posten. Dezelfde dag, 30 januari dus, ga ik om 19.00 Live in de Facebookgroep. Je kunt dan ook vragen stellen.

Let op: deze workshop is volledig online en zonder verdere begeleiding al kan je wel vragen posten die ik in de comments zal beantwoorden of als het meer uitleg vraagt, in de Live video. Je werkt met je eigen materiaal,  maar als je een materialen pakket wilt ontvangen, laat me dat dan even horen. 

Kosten van de workshop: € 15.00
Materialenpakket te koop voor € 5,00 plus  € 4,00 verzendkosten

Kijk op de link naar het Facebookevenement

Meld je aan via info@juliettepestel.com


VERKNIPTE VERHALEN EN
UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND


Ook in 2021 bieden we deze 2 enorm fijne workshops aan. We hebben er weer enorm veel zin in! Het Unplugged Collage Weekend is iets gewijzigd qua tijd: we doen het voortaan op vrijdag en zaterdag ipv zaterdag en zondag.  De inhoud blijft hetzelfde!

Verknipte Verhalen:
zaterdag 24 april en 12 juni, 1 hele dag workshop collage en tekst, met heerlijke lunch en incl materialen. € 80,00

Unplugged Collage Weekend:
vrijdagmiddag 28 + zaterdag 29 mei en vrijdagmiddag 2 + zaterdag 3 juli, lekker 2 dagen ontspannen werken met mixed media en collage en dat binden tot een leporello. Incl thee en koffie met lekers en een heerlijke vegetarische/vegan lunch met soep of salade op zaterdag. We sluiten zaterdagmiddag af met een uitgebreide borrel. Incl materialen € 195,00

Meld je aan via info@juliettepestel.com


CUT & PASTE 1 en 2
collage cursussen

Voor de zomervakantie 2021 geef ik nog 1 x de collage cursussen Cut & Paste 1 en Cut & Paste 2, dus grijp je kans als je altijd nog eens wilde meedoen. Sommige lessen komen na de zomer terug als workshop of korte workshop reeks, maar als cursus zullen ze niet  meer op de agenda staan.

Cut & Paste 1, het begin van collage: 17, 25, 31 maart, 7, 14 en 21 april
Cut & Paste 2, vervolgcursus met gemengde technieken: 12, 19, 26 mei, 2, 9, 16 juni
Op woensdagen van 14.00 – 16.00 en avonden van 19.00 – 21.00. Bij voldoende belangstelling komt er een ochtend groep van 10.00 – 12.00 uur

Voor deze cursus betaal je €125,00, incl alle aangeboden materialen. Je kunst desgewenst in 2 termijnen betalen. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


KUNST COACHING EN PRIVÉ LESSEN


Op afspraak geef ik al jaren advies aan mensen over hun werk. Zo kwamen er mensen hun portfolio laten zien, wilden er mensen advies over hun toelating of over hoe ze verder kunnen in hun werk. Advies over exposeren, over zichtbaarheid, over positionering, over het gebruik van social media voor je werk, uitleg over technieken, over het maken van series en nog veel meer zijn al aan bod gekomen.

Als dit ook iets voor jou is, stuur me een mailtje, dan kunnen we overleggen wat je nodig hebt en plannen we een of meerdere afspraken in. Ik stem de afspraken af op jouw behoefte aan input van mij. Tevens geef ik je een idee van de kosten.

Er zijn een aantal cursisten die graag privéles willen hebben. Ook dat is uiteraard mogelijk, elke les kan ook privé gegeven worden. De kosten zijn dan wel anders dan de reguliere kosten van de lessen, maar daar komen we vast uit.

Meld je aan via info@juliettepestel.com.


WERK IN OPDRACHT
een exclusief voor jou gemaakte collage

Wil je een mooi kunstwerk met persoonlijke herinneringen aan iemand? Ik maak dat voor je! Na een uitgebreid gesprek, naar wens online of in het atelier, bespreken we wat de mogelijkheden binnen jouw budget zijn. We bespreken het materiaalgebruik, de drager, het onderwerp en het narratief. Ik kan materiaal van jou in de collage verwerken, zo wordt het werk nóg persoonlijker. Neem contact met me op, dan kijken we wat er mogelijk is!
Stuur een berichtje naar info@juliettepestel.com


ONLINE en LIVE WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN
op een dag en tijd die jou uitkomt


Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een online workshop volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois, ieder veilig in je eigen huis. Er staan collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken en wat we zelf nog bedenken op het programma. 

Je krijgt een instructie door een filmpje te bekijken en daarna kunnen we via Zoom of Facebook Ruimtes of Teams oid in een besloten groep met elkaar in contact komen. Heb je interesse, stuur me dan aub een mailtje 


PRIJZEN VERHOOGD OF TOCH NOG MAAR EVEN NIET…

Voorlopig verhoog ik de prijzen nog niet, dat past niet helemaal in een tijd waar iedereen de broekriem moet aanhalen. Ik heb van slechts 1 product de prijs verhoogd,  van Verknipte Verhalen,  van 75 naar 80. De rest blijft voorlopig zoals het is. Wil je trouwens enorm graag met iets meedoen, maar is je inkomen door Corona drastisch verlaagd, laat het me even weten, dan kijken we of we er iets op kunne verzinnen, zodat je toch mee kunt doen. 


TENSLOTTE

Wat een schok he, die bestorming op het Capitool in Washington DC. Ik had wel weer even nodig om ervan bij te komen. Dus dat doe ik dan met dingen waar ik enorm blij van wordt:  

Een trui voor mijn kleinzoon breien van echte wol in groen en oker
Een boek lezen uit een serie, zodat ik weet dat er meer volgt 
En die Burger Night dus! 

Hoop dat jullie gezond zijn en blijven! En dat je fijne, ontspannen momenten hebt. 

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, of gewoon even wil laten weten hoe het met je gaat, ik hoor het graag 🙂

Dank je wel voor het lezen. Doorsturen naar iemand die geïnteresseerd is, is fijn. 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel