Het véél fijnere C-woord

Hieronder lees je een deel van de nieuwsbrief van december. Wil je m helemaal lezen en elke maand ontvangen, incl leuke content over collage boeken, collage video’s, collage exposities en meer over mijn werk, meld je dan aan via deze link en dan krijg je m begin januari voor de eerste keer in je digital mailbox

Hoi allemaal!


Het ligt op ieders lippen maar we gaan het er niet over hebben, het komt me mijn oren en neus uit. Het C-woord, dat wat niet genoemd mag worden…. Ik heb het liever over een heel ander C-woord, collage!!

Want behalve dat het fijn is om te doen en ontspannend werkt, is het laagdrempelig en verbindend. Het is inclusief, werkelijk iedereen kan het doen, ongeacht geografische locatie, geloof, kleur, sexe, van wie je houdt, vaccinatiestatus, leeftijd, woonsituatie, lijmvoorkeur, met mesje of schaar werkend, met ervaring of niet, het maakt niet uit!

Knippen en/of scheuren, opplakken, nieten of tapen, het kan altijd. In je eentje, met de buurvrouw of een vriend of vriendin, online met iemand aan de andere kant van de planeet of in een groepje, bij mij in het atelier bijvoorbeeld. Het kan een tegengif zijn tegen al het gedoe van dat andere C-woord of een manier zijn om er mee om te gaan.

Dat ik enthousiast ben over de vele mogelijkheden en positieve effecten van collage is natuurlijk geen nieuws. Ik hoor het ook van cursisten en collega’s. Wat fijn al die creative vibes waarmee we de wereld aankunnen!

We gaan het gewoon weer doen hoor, deze winter, de schouders eronder. En laten we ondertussen warm zijn naar elkaar, wat meer luisteren dan vertellen, wat meer openstaan voor meningen die niet de onze zijn. Wie weet wat we daar van leren! Best lastig hoor soms, ook mijn lontje lijkt wat korter dan normaal. Veel collage maken dus, de stilte opzoeken, de natuur en lieve mensen.

Ik wens jullie een fijne december maand! Licht, warm en zacht. Dank jullie wel voor alles dit jaar, de steun van trouwe cursisten, het enthousiasme van nieuwe makers, de mensen die collages, prints, kaarten of andere dingen kochten, het geduld als we niet mochten en de blijdschap toen het weer wel kon. Heel veel dank!

Vanaf 12 december tot en met 18 januari is het even heel stil in het atelier, zijn we gesloten.

Heb het goed samen lieve mensen! Heel graag tot ziens in het atelier!

KERSTKAARTEN EN SUGGESTIES VOOR KERSTCADEAUS


Ook dit jaar heb ik weer hysterische kerstkaarten gemaakt, zie de foto hierboven! Na de Ballsy Christmas met vrouwen is het dit jaar tijd voor mannen met de Peaky Christmas serie. Je kunt een set 6 kaarten van kopen voor € 9,50, losse kaarten zijn verkrijgbaar voor € 1,75
Er zijn ook nog kaarten van vorig jaar verkrijgbaar. En uiteraard ook kaarten die niks met kerst te maken hebben.

De fijne verjaardagskalender, op de foto hieronder zie je alle pagina’s, met 13 collages is 20 x 20 cm en kost normaal € 15,00 maar doordat ik ze met een aanbieding kon aanschafen zijn ze nu € 12,50 per stuk!

Voor €10,00 heb ik een goed gevuld collage pakket met allerlei geweldige vintage materialen. Ik kan dit voor € 5,00 aanvullen met een schaartje en een lijmstift en dan heb je een compleet cadeau voor een enthousiaste beginner voor € 15,00!

Er zijn ook nog unieke collage kerstballen voor € 10,00 en collage buttons voor € 5,00. Dat zijn geen prints maar originele collages!

Los hiervan heb ik natuurlijk mooie kwaliteitsprints en originele handgemaakte collages op voorraad.
Wil je er meer weten of een bestelling plaatsen? Stuur dan een mailtje naar info@juliettepestel.com

CURSUSSEN EN WORKSHOPS, planning tot aan de zomervakantie

Blijven Plakken Collage Werkplaats 1e ronde
Woensdagochtend en -middag groep: 19, 26 januari, 2, 9, 16 en 23 februari 9.45 – 11.45 uur in de ochtend en van 13.30 – 15.30 uur in de middag. Je schrijft je in voor 6 x, de kosten zijn hiervoor € 125,00 pp incl alle aangeboden materialen. Is de cursus al van start gegaan en er nog plek is, kun je later instromen.

De ochtendgroep is in principe vol, maar je kunt op de wachtlijst geplaatst worden. Bij de middag is er nog 1 plek. Meer info over de inhoud van de cursus vind je op de website.

Blijven Plakken Collage Werkplaats 2e ronde
Woensdagochtend en -middag groep: 9, 16, 23, 30 maart, 6 en 13 april 9.45 – 11.45 uur in de ochtend en van 13.30 – 15.30 uur in de middag.

Blijven Plakken Collage Werkplaats 3e ronde
Woensdagochtend en -middag groep: 11, 18, 25 mei, 1, 8 en 15 juni 9.45 – 11.45 uur in de ochtend en van 13.30 – 15.30 uur in de middag
NB wijzigingen voorbehouden.

WORKSHOPS
Collage workshop, zowel voor beginners als ervaren plakkers
Zaterdag 26 maart 10.00 – 12.00 uur
€ 42,50 incl materialen

Matisse en Jazz, improvisaties met beschilderd papier en collage
Zaterdag 26 maart 13.30 – 15.30 uur
€ 42,50 incl materialen

Collage Activist – op je creatieve zeepkist! Draag bij aan een betere wereld door collages te maken en uit te dragen wat jij belangrijk vindt.
Zaterdag 23 april 10.00 – 14.30 uur (eigen lunch mee)
€ 55,00 incl materialen.

Verknipte Verhalen, een hele dag aan de slag met tekst en collage, inclusief lunch
Zaterdag 21 mei 10.00 – 16.00 uur
€82,50 incl alle materialen en een vegetarische lunch

Collage en Street Art – waar collage, fotografie en de straat elkaar ontmoeten
Zaterdag 2 juli van 10.00 – 14.30 uur (eigen lunch mee)
€ 55,00 incl materialen

Meer info over de inhoud van de workshops vind je op de pagina Lessen op deze site
NB Sommige prijzen zijn iets aangepast. De korte workshops waren al jaren dezelfde prijs, zodat de verhoging daar het hoogste is.
Werkplaats is feitelijk niet verhoogd maar kende een introductie tarief in 2021
Wijzigingen in data voorbehoud

BLIJVEN PLAKKEN COLLAGE ZOMERWEEK unplugged


Een hele week collage maken, werken met verf, tekst, draad en wat je nog meer wil toevoegen en dat geheel vinden tot een boekje? En dat zonder gestoord te worden door social media en email? Maandag 20 t/m vrijdag 24 juni 2022 organiseer ik de allereerste Zomerweek! Maandag t/m donderdag van 10.00 – 13.00 uur en vrijdag van 10.00 – 15.00 uur.
€ 195,00 incl alle materialen, koffie, thee, fruit en lekkers en uitgebreide afsluitende lunch op vrijdag.

Meer info over de inhoud van de Zomerweek en tips over hoe je de middag passen in kan vullen vind je op de pagina Lessen op deze website.


Wil je er geen gras over laten groeien en je meteen opgeven? Stuur dan een email naar
info@juliettepestel.com

COLLAGE EXPO

Animal Kingdom, de vervreemdende dieren van Isabel Reitemeyer in HOK Gallery aan het Westeinde 61 in Den Haag, tot en met 31 december


Liefdewerk met Oud Papier, expo van Steef Muller in Galerie Paper Art & Design, Weimarstraat 56 in Den Haag, tot 8 januari 2022


In Paper Art 2021 in het Coda Museum in Apeldoorn hangt vast ook wel een collage 😉 tot en met 9 januari 2022

Kijk op Collages, expo van Peter Bas Backer en Marianne Zwijnenburg in Sijthoff Aan aan de Douzastraat 1b in Leiden van 15 januari t/m 12 februari 2022


Het indringende werk van street artist JR: Chronicles in het Groninger Museum, t/m 12 juni.

Dank je wel voor het lezen. Doorsturen naar iemand die geïnteresseerd is, is fijn.
Hele fijne feestdagen en kerstige groetjes!

Juliette