HOUD MOED ofzo


Hoi lieve allemaal!

Kanonnen, wat hebben we dat met zn allen onderschat in het begin…..in een paar weken tijd sinds de vorige nieuwsbrief is het leven totaal veranderd. We zitten in een stroomversnelling van Corona nieuws, nare beelden, berichten van de overheid, maar ook fijne beelden van zingende mensen op balkons, hilarische filmpjes over het quarantaine leven en vooral: zorgen over onze gezondheid, ons inkomen, of we het allemaal wel aankunnen.  

Tegelijkertijd is er complete stilstand,  we zitten thuis, gaan niet meer uit, vakanties vallen in het water, de scholen zijn dicht, etc. Als we mazzel hebben is dat het enige waar we mee te dealen  hebben…..

Wat is het ongeloofelijk is dat we ons in korte tijd met zn allen hebben aangepast aan de realiteit en met elkaar omgaan vanaf een fysieke afstand of als dat niet gaat op een andere manier via beeldbellen of vanachter een raam. 

Na een week of twee stevig WTF-piekeren met een flinke artist block, afgewisseld met spullen van lesatelier per fiets verslepen naar huis en dat in ons kleine huis inpassen, zie ik ook best voordelen (afgewisseld met wtf momenten hoor en verdriet omdat ik, doordat ik een hoger risico heb, mijn kleinkind en kinderen niet kan zien….)

Zo staat er nu een soepkip uren te pruttelen om daar straks heerlijk champignon  kippensoep van te maken, heb ik vorige week mijn 1e YouTube tutorial gemaakt en daar megaveel van geleerd, heb ik mijn atelier thuis stevig opgeruimd (nog niet klaar maar ik kwam dingen tegen….) en is de was vouwen kennelijk iets om gezellig samen te doen 😉

En maakte ik plannen om met jullie in contact te blijven. Want dit gaat voorbij.  Het gaat wel even duren en we hebben een enorme hoop te verwerken, maar echt, als het weer mag, dan beginnen we eerst met een open atelier waar we elkaar  weer kunnen ontmoeten en samen creëren en kunnen we een dikke knuffel aan elkaar geven dat we het doorstaan hebben.

Maar voor het zover is, laten we vooral blijven creëren. Dat geeft rust en haalt je even uit je hoofd. Dat merk ik nu zelf ook weer, nu het maken weer lukt, nadat ik aanvankelijk dacht: wat heb ik de wereld te bieden, een collage?????

Ja dus, met een boodschap,  bijvoorbeeld deze hieronder, op de button die ik voor een familielid met Covid-19 maakte, die gek werd van alle adviezen en de oproep positief te blijven en een stappenplan of schema te maken. Vandaar ook ofzo erachter, want dat lukt soms echt niet! 

Sterkte allemaal lieve mensen, ik hoop dat ik jullie wat afleiding, vertier, een glimlach, inspiratie of verlichting kan geven met wat ik doe.  Er komt online aanbod aan, ook gratis dingen. Hierover zo meer.

Een warme en dikke digitale knuffel en een dikke pluim, we doen het allemaal toch maar…..niet perfect, maar we doen het. ❤

Graag tot ziens, online , zie ik je daar?


In deze nieuwsbrief o.a.:

• Facebookgroepen (besloten) voor jullie
• Mijn eerste video (eng)
• Een online workshop boeken
• Finding Calm While We Wait
• Tussen Kunst en Quarantaine 


IK NODIG JE UIT VOOR EEN BESLOTEN FACEBOOKGROEP

Heb je zin om je aan te sluiten bij de Facebook groep die ik maakte op pagina Atelier Juliette Pestel? In die groep kan je vragen posten,  je werk laten zien of kijken naar een filmpje of foto die ik post. 
Deze groep is besloten, exclusief voor cursisten, oud cursisten en nieuwsbrieflezers. Zo kreeg ik recent een vraag per mail over “Hoe kan je iets zo plakken dat het niet bubbelt” en een vraag over copyright van het werk dat je gebruikt om je collage te maken. Zo’n soort vraag kan je dan in de groep posten en kan iedereen van het antwoord profiteren. Het kan ook zijn dat je vraag aanleiding voor mij is om er een filmpje van te maken. 

Meld je aan op mijn Facebookpagina , druk op ‘like’ of ‘vindikleuk’ en zoek de groep ‘Online Atelier!’ Stuur  dan een verzoek om lid te worden. Omdat hij aan mijn pagina is gekoppeld,  is het nodig de pagina te liken, maar dat vind je als trouwe nieuwsbrieflezer hopelijk niet erg 😉BESLOTEN FACEBOOKGROEPEN VOOR LOPENDE CURSUSSEN

Speciaal voor de lopende cursussen, te weten Cut & Paste 1; Vervolgcursus Cut & Paste 2 en Colage Lab is er voor elke cursus afzonderlijk een besloten Facebook groep gemaakt op mijn pagina Atelier Juliette Pestel. Ook in die groep kan je vragen posten, je werk laten zien of kijken naar een filmpje of foto die ik post (of kijken en reageren als ik Live ga) en betrekking hebben op de cursus waar je op dit moment aan meedoet maar die door de maatregelen mbt de Coronacrisis voorlopig geen doorgang in het fysieke atelier kunnen vinden. Deze groepen zijn alleen voor de huidige cursisten en ik zal jullie uitnodigen via de groepen of zoek de pagina even op en vraag om lid te worden. Het is wel nodig  dat je mijn pagina een ‘like’ of ‘vindikleuk’ geeft. Ook als je niet wilde meedoen aan de online versie van de cursus kan je wel in deze groep zitten. Als je liever in de algemene Facebook groep, die hierboven, zit, prima. Helemaal niks digitaal maar wachten tot het weer veilig is om naar het atelier te komen kan uiteraard ook, maar wellicht vind je het toch leuk om contact te houden. 


Mijn 1e YouTube tutorial 
JUULS KINDERATELIER TIP:
Doorzichtige stickers maken 


Stijle leercurve van de week! Ik was al bezig met uit te zoeken hoe het maken van een beetje leuk gefilmde tutorial nou in z’n werk gaat en dat dan nog zelf te editen ook. Ik werd online door een vriendin uitgedaagd een creatieve oplossing te vinden voor de stickers die je kunt kopen om je kinderen toch vooral hun handen te laten wassen. 
Tjonge, daar zit echt meer werk in dan je denkt. Belichting,  presentatie, script, achtergrond, shots filmen, foto’s maken, tekst, wisten, enz enz. Mijn eerste video is prima, niet perfect maar als eersteling helemaal niet gek. Inmiddels heb ik enorm fijne feedback gekregen en ben ik alweer begonnen aan de volgende video. Nog even joh, dan word ik door Spielberg geboekt! 
De techniek die ik laat zien, wordt regelmatig door collage makers gebruikt om lagen te creëren. Niet alleen leuk voor kinderen dus!
De video, die iets meer dan 6 minuten duurt, kan je hier bekijken. Ben benieuwd….ONLINE WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN

op een dag en tijd die jou uitkomt

Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een online workshop volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois, ieder veilig in je eigen huis. Er staan collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken en wat we zelf nog bedenken op het programma. 

Je krijgt een instructie door een filmpje te bekijken en daarna kunnen we via Zoom of Facebook Live in een besloten groep met elkaar in contact komen. Dit is nog in ontwikkeling, maar heb je interesse, stuur me dan aub een mailtjeMIJN INZENDING VOOR
FINDING CALM WHILE WE WAIT


 The Kanyer Collection in de VS verzamelt collages. Op dit moment loopt er een challenge waar ik aan meedoe. Ik hoop natuurlijk dat ik win, want je werk in the Kanyer Collection hebben is een eer! Er zit ook een geldprijs aan vast en die zou zeer goed uitkomen….duimen jullie voor me? Ze hebben mijn werk al als werk van de dag gepost,  dus wie weet!

W H A T E V E R   W O R K S – Some days, Ethel really needed her teddybear
collage op boekkaft


TUSSEN KUNST EN QUARANTAINE
 

Wat een mega leuk account is dit zeg. Iedereen kan meedoen:
Kies een kunstwerk 
Gebruik 3 dingen die je in huis hebt en maak het werk na. 
Maak er een foto van en stuur naar @tussenkunstenquarantaine
Hoe inventief is iedereen!!! Ik ben heel benieuwd welk kunstwerk jij zou willen nadoen of al hebt gedaan. Laat je het me weten?


TENSLOTTE


Er is geklapt, gezongen, mizek gemaakt en noem maar op, voor onze kanjers in de zorg. Ik heb echt diep respect voor iedereen die zorgt. Maar ook voor alle anderen die zo hard werken om ons te voorzien van eten, de vuilnis ophalen, zorgen dat het online blijft lopen, etc. Wat hebben we ze nodig. Maar de zorg, ja dat is toch echt een klasse apart. Laten we hopen dat al die onmisbare mensen die nu zo matig betaalt worden echt beloond gaan worden naar wat ze verdienen. En dat wij ze blijven helpen, door zoveel mogelijk binnen te blijven, waardoor hun taken niet nog zwaarder worden. 

Hoop dat jullie gezond zijn en blijven! En dat je fijne momenten hebt waardoor dit allemaal dragelijk is. 

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, hoor ik ze graag 🙂

Dank je wel voor het lezen. Doorsturen naar iemand die geïnteresseerd is, is fijn. 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel