Juul Nieuws in juni: Plakkracht


Hoi allemaal!

‘It took Helen 1895 transitions, but she found her balance’

Knippen en plakken kan ik altijd wel. Zelfs in een megadrukke tijd, waar ik nu middenin zit, knip en plak ik door. Het ontspant me nl, ben even uit mijn hoofd en totaal gefocust. Ik hoor dat ook van cursisten, dat het mindful, ontspannend, soms zelfs therapeutisch is. Echte plakkracht! Er staan een aantal workshops op het programma die hier mooi bij aansluiten en ook begint in september de nieuwe cursus op woensdagochtend en woensdagavond, dus waarom kom je die plakkracht niet ook ervaren?

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Workshop Mindfulness en Buttons 27 juni
• Unplugged Collage Weekend 7 en 8 sept
• Cut & paste, Collagecursus met gemengde technieken start weer op 4 september in de ochtend en in de avond.
• Markten in juni

————————————————

WORKSHOP MINDFULNESS EN BUTTONS MAKEN
donderdag 27 juni 19.15 – 21.30 uur

Hende Bauer van Centrum Mindfulness Den Haag en ik kennen elkaar ruim 11 jaar, onze beide bedrijven bestaan 11 jaar en bevinden zich in hetzelfde gebouw, de Aap. Ik zat in haar eerste Mindfulness training. Hende heeft ook op de academie gezeten, dus raakvlakken zat. We hadden de wens om samen te werken en dat gaat gebeuren!

Eerst een meditatie van Hende, in haar prachtige ruimte in hetzelfde gebouw waar ik zit, daarna gaan we in mijn atelier collagebuttons maken, met een mindful thema. Dat kan dus van alles zijn, zolang je maar aandacht hebt 😉

De workshop gaat € 30,00 kosten en je kunt je opgeven op info@juliettepestel.com

Klik hier voor het Facebookevenement 🙂

————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND
zaterdag 7 en zondag 8 september


Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden!  Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof. 

Juliette Pestel geeft al jaren les in collage en gemengde technieken. Er zijn al ontelbare collages en beeldboeken gemaakt in vele workshops en cursussen. Niet eerder gaf ze een heel weekend, maar het nieuwe atelier aan het Westeinde in Den Haag is daar een perfecte plek voor. Het weekend wordt georganiseerd ism Daan Lefebure! 


Er is plek voor maximaal 10 personen. De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.


Data en tijden:
Zaterdag 7 september 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 8 september 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel 

Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op info@juliettepestel.com
Klik hier voor het Facebookevenement!

————————————————

CUT & PASTE, CURSUS COLLAGE & GEMENGDE TECHNIEKEN
vanaf woensdag 4 september 


Woensdagochtend 9.30 – 12.00 en woensdagavond 19.15 – 21.45 uur,  12x

De nieuwe cursus is zo leuk! En dat vind niet alleen ik, maar ook de enthousiaste cursisten!

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. In de nieuwe cursus gaan we flink van de diversiteit proeven.

Elke week staat er een collagetechniek centraal. Zo gaan we kijken naar fotomontage, wat verf en collage met elkaar te maken kunnen hebben, tekst in collage, abstractie, grafische grapjes, naaien in collage en nog veel meer. We nemen collage zelfs mee naar buiten!

Elke week krijgen jullie na de les wat info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost  € 195,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 3 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

Klik hier voor het Facebookevenement.

————————————————

MARKTEN IN JUNI 
16 en 23 juni 

Op 16 juni vind je Daan en mij van 10.00 – 17.00 uur op de Original Market bij Museum Volkenkunde in Leiden. Dat is een Lifestylemarket en tegelijkertijd is er een Yogafestival. 
Je kunt bij Daan en mij collage buttons komen maken aan de workshoptafel.

Ik heb een hele serie ‘Fitgirls’ gemaakt, allemaal (soort van) yogaposes, met een flinke schep sarcasme. Ze zijn gemaakt van vrouwen uit een gymnastiekboekje uit 1932, gecombineerd met Verkade album plaatjes en andere zaken als stoelen en edelstenen, geplakt op boekkaft. Een hiervan kan je bovenaan deze nieuwsbrief zien.

Dit is de link naar het evenement van de markt. 

Op 23 juni staan we van 12.00 – 18.00 uur op de 070 Vintagemarkt bij Greens in het Westbroekpark in Den Haag. 

Klik op de link voor de markt van 070Vintage Markt 

Op beide markten zijn collages, prints, buttons, ansichtkaarten te koop en kun je je inschrijven voor cursussen en workshops


————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN
op een dag en tijd die jou uitkomt


Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop in het atelier volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan je een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag.  En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel! 

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden. 
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

————————————————

TENSLOTTE


Nou, de site is nog niet af hoor…..ik werk er tussendoor aan maar ben vooral bezig met lessen geven, voorbereiden, het nieuwe seizoen, de flyer updaten en laten drukken, nieuwe postkaarten maken en uiteraard collages maken! Tussendoor doe ik de dingen die het leven me toewerpt en droom ik van vakantie. Dus de site is een work in progress en dat is helemaal prima. Je kan er in ieder geval op mijn agenda, voor nu een lelijke versie tot ik een API code heb ontvangen, wat dat ook is, je kan de nieuwsbrief lezen, wat werk bekijken, nou ja, kijk zelf maar. Ik hoor graag wat je van de voorlopige versie vindt. 

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien! 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂

Heel hartelijke groetjes!
Juul

Juliette Pestel