Juuls Nieuws in April: Collage Bubble


 Hoi allemaal!

Wat kan het heerlijk comfortabel in je eigen bubble zijn hè. Je krijgt alleen maar dàt te horen of te zien wat je wilt horen of zien en dat kan heel fijn zijn als het leven ingewikkeld voelt. Ik las vorige week een heel goed boekje: ‘Zo Houd je Moed in een Wereld van Verdeeldheid’ van Elif Shafak, waarin de schrijfster o.a. stelt dat je als je binnen je bubble blijft en dus nooit kritisch tegengeluid hoort of er niet naar luistert, je ook niets leert omdat je steeds hetzelfde hoort en ziet. Tevens voelt degene met het tegengeluid zich niet gehoord. Niet goed voor de communicatie, voor het samenleven dus. Ik stapte gelijk even uit mijn eigen bubbeltje om dit te testen en verdraaid, ik had me toch een fijn en goed gesprek en zag en hoorde de andere kant en vice versa. Er was wederzijds begrip, ondanks verschil van mening, en dat begrip voelde zó fijn. 

De collage community kan ook als een bubble aanvoelen, een hele fijne! Wel zoek ik daarbuiten ook naar inspiratie, dat geeft me enorm veel! Toch kan ik iedereen aanraden regelmatig in de collage bubble te zitten. Lekker ontspannend knippen, scheuren, snijden en plakken. Je eigen wereld scheppen als deze wereld je even niet bevalt; commentaar leveren op wat je ziet en meemaakt; een ideaalbeeld scheppen of juist een hele dystopische wereld creëren. Door op je eigen manier je indrukken tot beeld te verwerken merk je regelmatig dat collage maken goed voor je ziel is. Het ruimt op, in je hoofd, in je hart en je stapel oude papieren en tijdschriften worden hergebruikt. Goed bezig!

In deze nieuwsbrief zie je alle workshops en cursussen voorbij komen, allemaal met nieuwe data en veelal met reservedata. Ik moest inderdaad veel schuiven, maar het is gelukt! Heb je geen zin in de hoeveelheid info dan scroll je door tot de korte opsomming van lessen en data. 

Nog even volhouden, dan gaat de gezamelijke collage bubble, oftewel het atelier, weer open voor (in eerste instantie  vast nog wel kleine) groepen. Tot die tijd ben je uiteraard nog steeds welkom voor privéles en kunstcoaching. 

Heel graag tot ziens, voorlopig dus nog even online in het atelier!


In deze nieuwsbrief o.a.:

• Collage Lab, voor gevorderde makers
• Verknipte Verhalen, 1 dag en Unplugged Collage, 2 dagen workshop
• Collage cursussen Cut & Paste 1 en 2
• Matisse & Jazz workshop
• Street Art Collage, workshop met lunch
• Blijven Plakken, workshops en werkplaats
• Alle data op een rijtje!
• Privelessen en kunstcoaching
• Werk in opdracht


COLLAGE LAB


Cursus voor gevorderde collagemakers, start 17 april 


Maak je regelmatig collages? Of kom je er niet toe en mis je het? Zou je meer de diepte in willen gaan? Wil je feedback en tips om verder te kunnen? Kortom, wil je je verder ontwikkelen? 
Als ervaren collagemaker kan het soms lastig zijn je ritme te vinden. Of wil je gewoon meer weten, meer leren. Samenwerken. Of naar een bepaald doel toewerken?  

In mei start de cursus Collage Lab weer,  1x in de maand op zaterdag. Vast onderdeel van de lessen zal een werkbespreking zijn, daarnaast staat elke les in het teken van een thema, waarbij je materiaal verzamelt, we een collage oefening doen en/of een opdracht voorbereiden. De tussenliggende weken werk je aan de opdracht, dat werk bespreken we dan de volgende les. Je werkt op je eigen niveau in je eigen tempo.

De data zijn:
Zaterdagen 15 mei, 19 juni, 10 juli, 11 september, 16 oktober en 13 november van 10.15 – 12.15 uur

Er zou evt een extra groep op vrijdagen kunnen komen. 

De kosten van deze 6 lessen zijn 125,00 incl materialen, koffie, thee en koekjes. Je mag dit bedrag desgewenst in 2 termijnen betalen.

Meld je aan via info@juliettepestel.com


VERKNIPTE VERHALEN EN
UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND

Ook in 2021 bieden we deze 2 enorm fijne workshops aan. We hebben er weer enorm veel zin in! Het Unplugged Collage Weekend is iets gewijzigd qua tijd: we doen het voortaan op vrijdag en zaterdag ipv zaterdag en zondag.  De inhoud blijft hetzelfde!

Verknipte Verhalen:
zaterdag 24 april en 5 juni, 1 hele dag workshop collage en tekst, met heerlijke lunch en incl materialen. € 80,00

Unplugged Collage Weekend:
vrijdagmiddag 28 + zaterdag 29 mei en vrijdagmiddag 8 + zaterdag 9 oktober, lekker 2 dagen ontspannen werken met mixed media en collage en dat binden tot een leporello boek. Incl thee en koffie met lekers en een heerlijke vegetarische/vegan lunch met soep of salade op zaterdag. We sluiten zaterdagmiddag af met een uitgebreide borrel. Incl materialen € 195,00

Meld je aan via info@juliettepestel.com


CUT & PASTE 1 en 2
collage cursussen


Ik geef nog 1 x de collage cursussen Cut & Paste 1 en Cut & Paste 2, dus grijp je kans als je altijd nog eens wilde meedoen. Sommige lessen komen hierna terug als workshop of korte workshop reeks, of kunnen aan bod komen tijdens de Collage Werkplaats, maar als complete cursus zullen ze niet meer op de agenda staan.

Cut & Paste 1, het begin van collage: 19, 26 mei, 2, 9, 16 en 23 juni

Cut & Paste 2, vervolgcursus: 8, 15, 22, 29 sept, 6 en 13 okt

Op woensdagen van 13.30 – 15.30 en avonden van 19.00 – 21.00. Bij voldoende belangstelling komt er een ochtend groep van 10.00 – 12.00 uur

Voor deze cursus betaal je €125,00, incl alle aangeboden materialen. Je kunt desgewenst in 2 termijnen betalen. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


MATISSE & JAZZ


improvisaties met beschilderd papier en collage
19 juni, herhaald op 10 juli, 13.00 – 15.00 

Matisse hield van jazzmuziek en liet zich erdoor inspireren. Wij laten ons ook inspireren door jazzmuziek én door de prachtige knipsels van Matisse, die hij direct uit vooraf beschilderde vellen papier knipte. Na de collagewerken van Matisse, o.a. uit zijn kunstenaarsboek Jazz, bekeken te hebben, gaan jullie zelf aan de slag. We werken in eerste instantie intuïtief en improviserend terwijl we naar verschillende soorten jazzmuziek, zowel rustig als uptempo, luisteren. In jazzmuziek wordt ook volop geimproviseerd. Na het knippen leggen we composities neer. Als die definitief zijn plak je ze vast en voeg je er aan toe wat je wilt. Je gaat naar huis met 1 groter of een paar kleinere persoonlijke kunstwerken. 

De kosten zijn € 35,00 per persoon. Het aantal deelnemers hangt af van de maatregelen, maar de groep.zal nooit groter zijn dan 9 mensen. 

Klik hier voor de link naar het Facebook evenement.
Meld je aan via info@juliettepestel.com


STREET ART COLLAGE

hele dag, incl lunch
3 juli 10.00 – 16.00


Hou je van collage, fotografie en street art? We combineren deze drie dingen in de workshop Street Art Collage! Ik laat verschillende voorbeelden zien van kunstenaars die straatkunst maken met collage. We concentreren ons vervolgens op ‘locative collage’. Je maakt zelf kleine collage composities die we vervolgens na de heerlijke lunch buiten gaan neerzetten, waarbij we de ruimte waarin we zijn, de strsat of de natuur, als achtergrond gebruiken en dan fotograferen.  

€80,00, incl materialen en vegetarische lunch met vegan opties

Neem zelf een camera mee of een smartphone waarbij je scherpte/diepte kan instellen. Heb je dit niet, ik neem zelf mijn camera mee, maar als je je eigen mee neemt is dat wel zo makkelijk. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


BLIJVEN PLAKKEN,
COLLAGE WERKPLAATS

vanaf 8 september 9.45 – 11.45
Blijven Plakken Collage

Werkplaats is een plek waar je collages kunt maken in je eigen tempo, op je eigen niveau. Waar we leren van en met elkaar, waar je individueel of samen aan eigen projecten werkt, daarin ondersteund door Juliette, die je met haar grondige kennis en ervaring op weg of verder helpt. Er wordt geen groepsles in een vast patroon gegeven, deelnemers worden individueel begeleid. Soms kan er ineens een groepsproject ontstaan of heeft iemand iets inspirerends gezien dat hij/zij/die wil uit proberen. De Collage Werkplaats is een fijne plek om gelijkgestemde makers te ontmoeten als je het soms zat bent alleen te werken; of als je er thuis niet aan toe komt terwijl je zo graag wil maar een stok achter de deur nodig hebt; als je iets nieuws wilt uitproberen; als je gewoon zin hebt in een gezellige groep collagemakers in een inspirerend atelier tjokvol inspirerende collages, materiaal en boeken, je bent welkom! Voor alle niveaus 🙂

In september starten we met de werkplaats, sowieso op woensdag ochtenden, mogelijk ook op een ander moment. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


ALLE DATA OP EEN RIJTJE


CURSUSSEN
 Cut & Paste 1:  19, 26 mei, 2, 9, 16 en 23 juni

Cut & Paste 2: 8, 15, 22, 29 september, 6 en 13 okt, 19.00 – 21.00 (evt ook smiddags)

Collage Lab: 15 mei, 19 juni, 10 juli, 11 september, 16 oktober en 13 november. 

Blijven Plakken Collage  Werkplaats 8, 15, 22, 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november en 1 december 9.45 – 11.45WORKSHOPS 
 Matisse en Jazz, improvisaties met beschilderd papier en collage op 19 juni 13.00 – 15.00. Herhaald op  10 juli.  

Verknipte Verhalen, hele dag collage en tekst op een beschilderde achtergrond 10.00.- 16.00 met lunch 24 april, herhaald op 5 juni. 

Unplugged Collage Weekend is op 28 mei 13.00 – 17.30 uur en 29 mei 10.00 – 16.00 met lunch en borrel. Wordt herhaald op 8 en 9 okt

Street Art Collage is op 3 juli 10.00 – 16.00 uur met lunch


KUNSTCOACHING EN PRIVELESSEN


Op afspraak geef ik al jaren advies aan mensen over hun werk. Zo kwamen er mensen hun portfolio laten zien, wilden er mensen advies over hun toelating of over hoe ze verder kunnen in hun werk. Advies over exposeren, over zichtbaarheid, over positionering, over het gebruik van social media voor je werk, uitleg over technieken, over het maken van series en nog veel meer zijn al aan bod gekomen.

Als dit ook iets voor jou is, stuur me een mailtje, dan kunnen we overleggen wat je nodig hebt en plannen we een of meerdere afspraken in. Ik stem de afspraken af op jouw behoefte aan input van mij. Tevens geef ik je een idee van de kosten.

Er zijn een aantal cursisten die graag privéles willen hebben. Ook dat is uiteraard mogelijk, elke les kan ook privé gegeven worden. De kosten zijn dan wel anders dan de reguliere kosten van de lessen, maar daar komen we vast uit.

Meld je aan via info@juliettepestel.com.


WERK IN OPDRACHT
een exclusief voor jou gemaakte collage


Wil je een mooi kunstwerk met persoonlijke herinneringen aan iemand? Ik maak dat voor je! Na een uitgebreid gesprek, naar wens online of in het atelier, bespreken we wat de mogelijkheden binnen jouw budget zijn. We bespreken het materiaalgebruik, de drager, het onderwerp en het narratief. Ik kan materiaal van jou in de collage verwerken, zo wordt het werk nóg persoonlijker. Neem contact met me op, dan kijken we wat er mogelijk is!
Stuur een berichtje naar info@juliettepestel.com


WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN op een dag en tijd die jou uitkomt


Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois, ieder veilig in je eigen huis. Er staan collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken en wat we zelf nog bedenken op het programma. 

Heb je interesse, stuur me dan aub een mailtje dan bespreken we de mogelijkheden.


TENSLOTTE

Waar werd jij blij van de afgelopen maand? 

Bij mij was dat o.a.: 

Het boekje ‘Zo Houd je Moed in een Wereld van Verdeeldheid’ van Elif Shafak. Een pleidooi voor moed en medemenselijkheid. 

Enorm gelachen met mijn lieve dochter

We hebben onze kleine keuken een stevige perzik kleur geverfd en wat is dàt vrolijkmakend!

De vogels!!! Ze roepen lente!!!!

Hoop dat jullie gezond zijn en blijven! En dat je fijne, ontspannen momenten hebt. 

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, of gewoon even wil laten weten hoe het met je gaat, ik hoor het graag 🙂

Dank je wel voor het lezen. Doorsturen naar iemand die geïnteresseerd is, is fijn. 

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je ervoor hebt aangemeld en/of omdat je eerder aan een workshop of cursus hebt meegedaan. Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂

Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel 


Wil je de maandelijkse nieuwsbrief ook ontvangen? Klik dan op deze link