Juuls nieuws in december: Waar is het feestje?

Hoi allemaal!

De feestmaand is aangebroken, Sint, Kerst, Oud & Nieuw en, voor mij persoonlijk, mijn verjaardag maken er een hoop feest van. Dat kan soms best overweldigend zijn. Nou hou ik wel van een feestje hoor, ik grijp graag iets aan om iets, groot of klein, te vieren. En laten we eerlijk zijn, zo lollig is het in de wereld soms niet. Er dreigt veel en we zitten midden in het proces van grote veranderingen en wat maakt dat het leven onrustig. Ook persoonlijk leed maakt het leven soms knap ingewikkeld. Wat ik dan doe is proberen kleine feestjes te maken: een heerlijke chai latte drinken bij Kek in Delft of Anne & Max, lekker de natuur in en genieten van al dat moois, een fijn gesprek met een zus en/of vriendin, iemand anders blij maken, de kat knuffelen, even op mijn ukelele spelen en heel hard zingen, mijn zegeningen tellen en (een heel groot feest!) spelen met mijn kleinzoon Micha. 

Heb het goed met elkaar deze maand en heel, heel veel dank voor het feest van jullie aandacht, aankopen, deelname aan lessen, complimenten, tips en meedenken!!

Speciale dank is voor mijn collagezus, collega en bff Daan Lefebure, wat een FEEST om met jou te werken, te brainstormen, koffie en chai te leuten, enorm veel te lachen en een enkele traan weg te pinken en heel veel mooi werk te maken!

————————————————

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Inloop workshop collage buttons bij Voorlopig Delft! 10 december
• CutKerst een expositie en verkoop met 4 collega’s op 14 december
• Unplugged Collage Weekend 18 en 19 januari 2020
• Collage Lab, cursus voor gevorderde collagemakers, start 23 januari
• Workshop Blijven Plakken in Museum Swaensteijn voor de Cultuurkaart van SenW, 25 januari
• Cut & paste, Collagecursus, start weer op 29 januari
• Mijn werk in: een expositie in Cults of Life, Zaragoza, Spanje en in een installatie in Cartagena, Colombia


————————————————

INLOOPWORKSHOP COLLAGE BUTTONS

10 december 19.00 – 21.00


Collage maken is net magie: je creëert een wereld zoals jij ‘m wil zien. Mooi papier, vintage tijdschriften, insecten, de button machine en nog veel meer nemen Daan en Juul van Atelier Juliette Pestel mee naar de mooie winkel van Voorlopig in Delft! Schuif op dinsdag  10 december aan aan de grote tafel tussen 19.00 en 21.00 uur en maak 1 of 2 collage buttons voor € 7,50 per persoon. Je koopt ter plaatse een ticket bij de kassa. Klik op de link voor het evenement

————————————————

CUTKERST
14 december 11.00 – 16.00 uur


Hou je van kerst (of juist niet) en van collages? Kom naar Cutkerst in mijn atelier! Wat kan je verwachten?

Expositie van collages gemaakt door 
Daan Lefebure, Iris van Doorn, Juliette Pestel, Margot de Korte en Zarka
Verkoop van collages, prints, ansichtkaarten, collagebuttons en wie weet nog wel meer. 

Kom terwijl je warme choco, glühwein, koffie of thee drinkt met een lekker kerstkoekje, je kerstinkopen bij ons doen! Wij pakken alles leuk voor je in. Gewoon gezellig langskomen en onze kunst bewonderen mag ook natuurlijk. 

Klik op de link voor het evenement op Facebook 

————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND

zaterdag 18 en zondag 19 januari 2020


Ooh wat was het geweldig leuk tijdens het eerste collage weekend begin september.  En er komt er weer eentje, en er zijn nog 2 plekken vrij!

Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden!  Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof. 

De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.

Data en tijden:

Zaterdag 18 januari 2020 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 19 januari 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op info@juliettepestel.com

Klik hier voor het Facebookevenement!

————————————————

COLLAGE LAB

Cursus voor gevorderde collagemakers, start 23 januari

Maak je regelmatig collages? Of kom je er niet toe en mis je het? Zou je meer de diepte in willen gaan? Wil je feedback en tips om verder te kunnen? Kortom, wil je je verder ontwikkelen? 
Als ervaren collagemaker kan het soms lastig zijn je ritme te vinden. Of wil je gewoon meer weten, meer leren. Samenwerken. Of naar een bepaald doel toewerken.  

In januari start de cursus Collage Lab, waarbij we 1x in de maand op donderdagavond samenkomen in mijn atelier. Vast onderdeel van de lessen zal een werkbespreking zijn, daarnaast staat elke les in het teken van een thema, waarbij je materiaal verzamelt, we een collage oefening doen en/of een opdracht voorbereiden. De tussenliggende weken werk je aan de opdracht, dat werk bespreken we dan de volgende les. 

De data zijn:

Donderdagen 23 januari, 20 februari, 26 maart, 23 april, 28 mei en 18 juni van 19.15 – 21.45 uur

De kosten van deze 6 lessen zijn 125,00 incl materialen, koffie, thee en koekjes. Je mag dit bedrag desgewenst in 2 termijnen betalen. Max. 8 deelnemers 

Mocht je een les niet kunnen, dan kan je m na overleg inhalen tijdens de reguliere cursus op woensdagavond en zal ik je na de instructie van de groep op weg helpen. Het is echter fijner in je eigen groep te werken, omdat het groepsproces belangrijk is bij deze cursus. Samen kan je meer dan alleen immers! 

De link naar het Facebook evenement

————————————————

BLIJVEN PLAKKEN IN MUSEUM SWAENSTEIJN 

workshop 25 januari 14.00 – 16.00 uur


Op zaterdag 25 januari geef ik een gratis workshop voor de Cultuurkaart van Leidschendam Voorburg! De workshop is van 14.00 – 16.00 in Museum Swaensteijn op de Herenstraat in Voorburg. 
Kijk op de link voor meer informatie en om je in te schrijven. De workshop is gratis, maar een kleine bijdrage in de materiaalkosten wordt zeer gewaardeerd en kan ter plaatse contant in de Blijven Plakken spaarpot worden gedaan. 

————————————————

CUT & PASTE, CURSUS COLLAGE & GEMENGDE TECHNIEKEN,

6x vanaf woensdag 29 januari 

Woensdagochtend 9.30 – 12.00 en woensdagavond 19.15 – 21.45 uur,  6x

De eerste inschrijvingen zijn al binnen, zowel in de avond als de ochtend. Maar er is nog plek! 

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. 

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod. 

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

De cursusdata zijn:

29 januari, 5, 12 en 19 februari,  4 en 11 maart

De ochtendgroep start om 9.30 tot 12.00 uur 
De avondgroep start om 19.15 tot 21.45 uur

Klik hier voor het Facebookevenement.


————————————————

MIJN WERK IN

Cults of Life, Cartagena en Zaragoza


Twee van mijn collages, Medusa en Hercules, zie de foto’s hieronder, zijn uitgekozen voor publicatie in het Finse zine Cults of Life! Het blad komt uit in december. 

Eind november doe ik met 3 collages mee in het project van Postales desde el Limbo, die jaarlijks een benefiet organiseren voor mensen die herstellen van een verslaving. De verkoop van de werken komt geheel ten goede aan het project. 

The Collage Garden is dit najaar in Cartagena Colombia en ik doe mee met 4 kleine collages. Voor meer info klik je hier

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN

op een dag en tijd die jou uitkomt


Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop in het atelier volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan je een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag.  En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel! 

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden. 
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.
————————————————

COLLAGE EXPOSITIES DIE JE EIGENLIJK NIET MAG MISSEN


Magische Collages, 300 collages uit de Verbeke Collectie in Stedelijk Museum Schiedam
Attack! Katrien de Blauwer in het Nederlands Fotomuseum
Belgian Comtemporary Collage in de Verbeke Foundation in Kemzeke, België 


————————————————

TENSLOTTE


Hele fijne feestdagen en een prachtige jaarwisseling!!! De volgende nieuwsbrief verschijnt begin januari, dus tot volgend jaar! Tenzij ik je tegenkom bij de workshops in december natuurlijk 😉
Hieronder zie je de preview van de kerstkaart van dit jaar. Arme kat…die is niet zo feestelijk geloof ik

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien! 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel 

The Struggle is Real, collage op gevonden foto