Juuls nieuws in februari: stormachtig

STORMACHTIG!!!
Hoi allemaal!

Het lijkt wel herfst met al die wind. Winters is het in ieder geval niet. Ik hou ervan, lekker uitwaaien, vooral aan het strand, met gratis flinke scrub beurt.  Maar ik ben niet dol op fietsen met flinke tegenwind, daar ben ik echt te frêle voor, haha.


Maar over dat strand gesproken: over een maand worden de strandtenten weer opgebouwd en daar verheug ik me al op sinds ze in oktober zijn afgebouwd. Het strand is altijd fijn, met welk weer dan ook. Maar na een lekkere wandeling even een lekker bakkie warms en dromen van de zomer met uitzicht op zee is toch wel heel erg fijn.


Er gebeurt weer een heleboel leuks in het, overigens windstille, atelier, zie ik je daar? 


————————————————

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Verknipte Verhalen, workshop Collage en Tekst met lunch, zaterdag 7 maart
• Cut & Paste 2 vervolgcursus start op 18 maart
• Cut & paste 1, Collagecursus, start weer op 7 mei
• Unplugged Collage Weekend 16 en 17 mei
• Mijn werk in: een expositie in Corporeal Gestures in de VS, Merz Gallery in Schotland, Sala Siroco in Madrid en Cults of Life


————————————————

VERKNIPTE VERHALEN 

Workshop Collage en Tekst met lunch
zaterdag 7 maart

Op zaterdag 7 maart gaan we de hele dag aan de slag met collage en tekst! 

Een collage maak je door van bestaand beeldmateriaal een nieuw beeld te maken. Op dezelfde manier kan je ook met tekst werken. Je snijdt of knipt woorden of zinsdelen uit en maakt vervolgens een geheel nieuw gedicht of verhaaltje. 

We gaan eerst naar tekst zoeken en werken zoals Tristan Tzara, William S. Burroughs en David Bowie ons lieten zien. 
Geïnspireerd door die tekst maken we een geschilderde achtergrond, waar we vervolgens met collage een beeld op maken. Uiteraard wordt de eerder gemaakte tekst hier aan toegevoegd. 

De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur en kost € 75.00 inclusief materialen, vegetarische (ook vegan mogelijk) lunch, koffie, thee en lekkers. 

Geef je op via info@juliettepestel.com
Klik op de link voor het facebookevenement


————————————————

CUT & PASTE 2, VERVOLGCURSUS
start 18 maart


Er zijn nog 4 plekken!

Heb je na de cursus Cut & Paste zin in meer collage? Of maak je al een tijdje collages en wil je ook eens wat andere technieken proberen? Op 18 maart start de vervolgcursus! 6 lessen waarin we gaan werken met collage en verf, collage en draad, abstracte collage, grafische grapjes en street art collage. We laten ons inspireren door diverse kunstenaars. 

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat.

De data zijn: woensdagavonden 18 en 25 maart, 1, 8, 15 en 22 april van 19.15 – 21.45 uur

Klik op de link voor het Facebookevenement 

———————————————— 

CUT & PASTE 1, COLLAGECURSUS
6X, vanaf  woensdag 6 mei

De eerste aanmeldingen zijn al binnen! 

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. 

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod. 

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

De cursusdata zijn:

6, 13, 20 en 27 mei,  10 en 17 juni op woensdagavond van 19.15 – 21.45 uur
4 juni valt uit omdat ik dan zelf met vakantie ben. 

Klik hier voor het Facebookevenement.


————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND

zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020


Het aanstaande collage weekend is bijna vol, (de volgende is begin september). Heerlijk weer een heel weekend collage, verfexperimenten en boekmaken. Leuk dat mensen ook van ver komen, er komen mensen uit België en er is zelfs iemand uit Amerika die probeert over te komen! Ik heb verschillende tips voor overnachtingen!

Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden!  Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof. 

De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.

Data en tijden:

Zaterdag 16 mei  2020 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 17 mei 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op info@juliettepestel.com

Klik hier voor het Facebookevenement!

———————————————–

MIJN WERK IN
Corporeal Gestures in de VS, Merz Gallery Schotland, Sala Siroco in Madrid en Cults of Life!


Twee collages doen mee met het project Corporeal Gestures, door Clive Knights uit de VS. Ergens dit jaar komt er een expositie en hij is bezig een boek samen te stellen!

De hele maand februari hangt mijn werk ‘OUT OF OFFICE REPLY: Roxanne will be back in January 29th’ in Merz Gallery in Sanquhar in Schotland als onderdeel van het project Schwitters’ Army. Daarna blijft het werk de komende 10 jaar in de vaste collectie van Merz Gallery. De werken in dat project zijn geinspireerd door Kurt Schwitters, de kunstenaar die ons leerde dat alles materiaal kon zijn. Klik op de link om de collectie te zien. Mijn werk zie je hier onder.

Twee van mijn collages, Medusa en Hercules, zijn uitgekozen voor publicatie in het Finse zine Cults of Life! Het blad komt binnenkort uit. Klik op de link om het aan te schaffen. 

Een print van mijn werk ‘Just Like That Bluebird’ (Bowie) is uitgekozen voor de expositie Canciones para Recordar / Songs to Remember in Sala Sciroco in Madrid, van Mujeres Che Cortan Y Pegan.

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN

op een dag en tijd die jou uitkomt


A. vierde haar verjaardag met een workshop en een andere bijna jarige komt binnenkort haar verjaardag met een paar vriendinnen in het atelier vieren!

Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop in het atelier volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan je een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag.  En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel! 

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden. 
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.


————————————————

SAMENWERKEN!Collage initiatieven 


Deze nieuwe rubriek houd je op de hoogte van initiatieven waar je zo aan mee kunt doen. 
Februllage is in volle gang, het enorm leuke initiatief van Edinburgh Collage Collective en het Scandinavian Collage Museum. Elke dag een collage maken aan de hand van een thema. Ik doe alle dagen mee, ben bezig met COVER UP & BEHAVE, 29 stomme adviezen voor (gecensureerde) vrouwen. Ik werk op speelkaarten met naakten uit de 60er jaren. Kijk op mijn Instagram @atelierjuliettepestel om te zien hoe ze er uitzien.

Je hoeft trouwens niet verplicht elke dag mee te doen, maar leuk is dat wel!  De lijst met thema’s is al bekend, dus je kunt je voorbereiden. Klik hier voor meer info! 

————————————————

KUNSTENAARS 


Een nieuwe rubriek! Filmpjes van inspirerende kunstenaars, dit keer twee Belgische collega’s: 

Katrien de Blauwer, die recent te zien was  in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam 
https://vimeo.com/377340422

Bram Antheunis, die vertelt over zijn werkwijze en zijn project Reminiscarium Testcabinet. 
https://m.youtube.com/watch?v=PsnI2_yC8pI&feature=share
————————————————

COLLAGE EXPOSITIES DIE JE EIGENLIJK NIET MAG MISSEN


De Haagse kunstenaar Ossip, bekend van zijn collages/assemblage exposeert in de groepstentoonstelling Chapter 3HREE, met gast curator Maarten Spruyt in Het Hem


————————————————

TENSLOTTE

De fundraiser  voor Australië was geweldig! 30 collages verkocht en meer dan 3600 Australische dollar opgehaald voor onze goede doelen!! Wat een fantastische opbrengst!!!

We zijn bij @thecollageclub op Instagram begonnen met een nieuw boek, met foto’s van David Soffa, dat speciaal voor ons is gemaakt. Kijk maar op Instagram wat we daar mee doen! 

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, hoor ik ze graag 🙂

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien! 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul