Juuls nieuws in januari: afgeleid door het goede doel

AFGELEID DOOR HET GOEDE DOEL


Hoi allemaal!

Hoe lang mag je mensen nog de beste wensen wensen? Elke dag van het jaar toch zeker wel? Dus: ik wens jullie een prachtig mooi, fijn, warm en creatief nieuw jaar!!!

Waarom ik zo laat ben? Ik was afgeleid! Ik was nl net als vele anderen enorm geraakt door de beelden uit Australië en stapte acuut uit mijn fijne kerstvakantie bubbel. Met een paar collega’s van The Collage Club besloten we spontaan een inzamelingsactie te organiseren en samen met een collega uit Australië coördineer ik dat, geholpen door verschillende collega’s en breed gesteund door de collage community.

Deelnemende leden verkopen vanaf 17 januari elk 1 tot 3 collages en 100% van het geld doneren we aan 3 goede doelen in Australië.  Klik hier voor meer info

Fijne maand! Merk je het ook? De dagen worden alweer langer 🙂

————————————————

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Workshop Blijven Plakken in Museum Swaensteijn voor de Cultuurkaart van SenW, 25 januari
• Cut & paste, Collagecursus, start weer op 29 januari
• Verknipte Verhalen, workshop Collage en Tekst met lunch, zaterdag 7 maart
•Unplugged Collage Weekend 16 en 17 mei •Mijn werk in: een expositie in Cults of Life en duim je voor 2 andere? 


————————————————

BLIJVEN PLAKKEN IN MUSEUM SWAENSTEIJN

 workshop 25 januari 14.00 – 16.00 uur


Op zaterdag 25 januari geef ik een gratis workshop voor de Cultuurkaart van Leidschendam Voorburg! De workshop is van 14.00 – 16.00 in Museum Swaensteijn op de Herenstraat in Voorburg. 
Kijk op de link voor meer informatie en om je in te schrijven. De workshop is gratis, maar een kleine bijdrage in de materiaalkosten wordt zeer gewaardeerd en kan ter plaatse contant in de Blijven Plakken spaarpot worden gedaan. 

————————————————


CUT & PASTE, CURSUS COLLAGE & GEMENGDE TECHNIEKEN,

6xvanaf woensdag 29 januari 


Op woensdagavond 19.15 – 21.45 uur,  6x

Er zijn nog twee plekken bij de avondgroep, dus schrijf je snel in! 

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. 

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod. 

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

De cursusdata zijn:

29 januari, 5, 12 en 19 februari,  4 en 11 maart

Klik hier voor het Facebookevenement.


————————————————

VERKNIPTE VERHALEN 

Workshop Collage en Tekst met lunch
zaterdag 7 maart


Op zaterdag 7 maart gaan we de hele dag aan de slag met collage en tekst! 

Een collage maak je door van bestaand beeldmateriaal een nieuw beeld te maken. Op dezelfde manier kan je ook met tekst werken. Je snijdt of knipt woorden of zinsdelen uit en maakt vervolgens een geheel nieuw gedicht of verhaaltje. 

We gaan eerst naar tekst zoeken en werken zoals Tristan Tzara, William S. Burroughs en David Bowie ons lieten zien. 
Geïnspireerd door die tekst maken we een geschilderde achtergrond, waar we vervolgens met collage een beeld op maken. Uiteraard wordt de eerder gemaakte tekst hier aan toegevoegd. 

De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur en kost € 75.00 inclusief materialen, vegetarische (ook vegan mogelijk) lunch, koffie, thee en lekkers. 

Geef je op via info@juliettepestel.com


Klik hier voor het facebookevenement

————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND

zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020


Het aanstaande collage weekend is vol maar in mei is er weer een heel weekend collage, verfexperimenten en boekmaken en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Leuk dat mensen ook van ver komen. Ik heb tips voor overnachtingen!

Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden!  Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof. 

De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.

Data en tijden:

Zaterdag 16 mei  2020 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 17 mei 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op info@juliettepestel.com

Klik hier voor het Facebookevenement!

————————————————

MIJN WERK IN

Cults of Life, Oltre Collage en in Madrid


Twee van mijn collages, Medusa en Hercules, zie de foto’s hieronder, , zijn uitgekozen voor publicatie in het Finse zine Cults of Life! Het blad komt uit in op 20 januari.  
Ik wacht op bericht of ik uitgekozen ben voor het magazine van Oltre Collage, een Italiaanse groep. Ook hoop ik uitgekozen te zijn voor een expositie in Madrid, van Mujeres Che Cortan Y Pegan, duimen jullie voor me? Daarnaast ben ik aan het werk voor een project in Schotland. 

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN

op een dag en tijd die jou uitkomt


A. komt binnenkort haar verjaardag met een paar vriendinnen in het atelier vieren!

Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop in het atelier volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan je een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag.  En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel! 

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden. 
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.


————————————————

SAMENWERKEN!

Collage initiatieven 


Deze nieuwe rubriek houd je op de hoogte van initiatieven waar je zo aan mee kunt doen. 
In februari start Februllage weer, het enorm leuke initiatief van Edinburgh Collage Collective en het Scandinavian Collage Museum. Elke dag een collage maken aan de hand van een thema. Je hoeft trouwens niet verplicht elke dag mee te doen, maar leuk is dat wel!  De lijst met thema’s is al bekend, dus je kunt je voorbereiden. Klik hier voor meer info! 

————————————————

COLLAGE EXPOSITIES DIE JE EIGENLIJK NIET MAG MISSEN

Attack! Katrien de Blauwer in het Nederlands Fotomuseum
Belgian Comtemporary Collage in de Verbeke Foundation in Kemzeke, België 


————————————————

TENSLOTTE

Collage Lab en Unplugged Collage Weekend zitten vol, Cut & Paste zit bijna vol en weer 2 leuke workshops op het programma.  Daarnaast fijne projecten in ontwikkeling en een aantal spannende deadlines te halen. 
Ik heb er zin in!

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, hoor ik ze graag 🙂

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien! 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel