Juuls Nieuws in Juli:
Cortisol omlaag door Collage? 


Hoi allemaal!

‘Julie felt she was really getting the hang of mindfulness’
Collage op boekkaft, 2017

Voor de meeste mensen is de zomer een moment om te ontstressen en te ontspannen. Als je lijkt op mij dan is dat bij voorkeur in een hangmat aan het strand (aan de rand van een bos, ik ben makkelijk) met een boek en een lekker drankje.  Maar na de zomer willen we toch ook graag met zo min mogelijk stress? Nou blijkt dat je cortisolgehalte, het stresshormoon, na 45 minuten creëren naar beneden gaat En je dus ontspant! En laat ik nou in september een fantastisch collage weekend gepland hebben en in oktober een cursus van 6x op woensdagochtend en woensdagavond starten, dus ik zou zeggen: geef je op en ervaar het zelf 🙂

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Unplugged Collage Weekend 7 en 8 sept
• Cut & paste, Collagecursus met gemengde technieken start in gewijzigde opzet op 2 oktober in de ochtend en in de avond.
• De Roze Olifant, 4 workshops voor psychisch kwetsbare mensen
• The Collage Garden Dundee UK

————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND
zaterdag 7 en zondag 8 september


Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden!  Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof. 

Juliette Pestel geeft al jaren les in collage en gemengde technieken. Er zijn al ontelbare collages en beeldboeken gemaakt in vele workshops en cursussen. Niet eerder gaf ze een heel weekend, maar het nieuwe atelier aan het Westeinde in Den Haag is daar een perfecte plek voor. Het weekend wordt georganiseerd ism Daan Lefebure! 


Er is plek voor maximaal 10 personen. De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.
Data en tijden:


Zaterdag 7 september 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 8 september 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel 

Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op info@juliettepestel.com
Klik hier voor het Facebookevenement!

————————————————

CUT & PASTE, CURSUS COLLAGE & GEMENGDE TECHNIEKEN
vanaf woensdag 2 oktober 

Woensdagochtend 9.30 – 12.00 en woensdagavond 19.15 – 21.45 uur,  6x

De opzet van de cursus is gewijzigd! Na een flinke brainstorm en luisterend naar feedback kwamen we tot de conclusie dat we de cursus flink korter gaan aanbieden. De nieuwe info:

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. 

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod. 

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

De cursusdata zijn:

2, 9, 16 en 30 oktober (23 valt uit wegens herfstvakantie)
6, en 13 november

De ochtendgroep start om 9.30 tot 12.00 uur 
De avondgroep start om 19.15 tot 21.45 uur

Klik hier voor het Facebookevenement.

————————————————

DE ROZE OLIFANT
4 donderdagen in september 

In september geef ik 4 workshops voor het nieuwe kunstproject Roze Olifant. Doel van het project is mensen met een psychische kwetsbaarheid op laagdrempelige wijze kunst en cultuur te laten beleven. Het kunstproject is een samenwerkingsverband tussen SenW, Woej, Fonteynenburg, GGZ Rivierduinen en de Bibliotheek aan de Vliet en de kunstenaars Annemieke Fierinck (Mobiele Kunstbrigade), Juliette Pestel (Atelier Pestel) en Naomi  Lamens (Praktijk eigen-zinnig-heid)

Naomi gaf een serie workshios ovover kunstgeschiedenis, Annemieke geeft in november een serie workshops in het teken van hout en ik geef op 4 donderdagmiddagen in september een serie workshops in het teken van papier (Collageboek). Superveel zin in! Iedereen kan meedoen.

Dankzij de gemeente en Vlietwensen zijn de workshops gratis! Mijn workshops zijn op 5, 12, 19 en 24 september van 13.00 – 15.30 uur in de Groene Loper in Voorburg.

Geïnteresseerden in de workshops kunnen zich aanmelden bij Hes van der Voort via: Geïnteresseerden in de workshops kunnen zich aanmelden bij Hes van der Voort via: h.vandervoort@fonteynenburg.nl of bel 085-485 69 00 of bel 085-485 69 00

————————————————

THE COLLAGE GARDEN
Botanical Gardens, Dundee,
Schotland, UK

The Collage garden, het internationale initiatief op Instagram, is na Noorwegen, Nederland (gehost door mij), New York, Moskou, Nepal en Denver USA, nu in the Botanical Gardens in Dundee, UK. Ook ik doe weer mee, als je meer wilt zien, klik  dan hier

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN
op een dag en tijd die jou uitkomt

Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop in het atelier volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan je een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag.  En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel! 

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden. 
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

————————————————
TENSLOTTE

Ik wens jullie een heerlijke, zalige zomer, veel plezier en fijne vakantie allemaal! Ik hoop er veel bij te zitten zoals op bovenstaande collage 😉

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien! 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂

Heel hartelijke groetjes!
Juul

Juliette Pestel