Juuls nieuws in maart: viraal

VIRAAL

Hoi allemaal!

Tjonge, wat wordt het nieuws beheerst door het coronavirus, oftewel Covid 19. En wat gaat er weer een hoop viraal, qua verslaggeving, maar helaas dus ook weer nepnieuws (en smetvrees). Erg verwarrend.

Nu heb ik de mazzel dat ik een familielid heb die arts is, met als specialisatie virussen. En zij bevestigde dat we er ons inderdaad niet zo heel druk over hoeven te maken, maar het wel verstandig is je handen regelmatig goed te wassen (20 seconden) en je gezicht niet met ongewassen handen aan te raken. Ik merk nu hoe vaak ik aan mijn gezicht zit!
Als je hoest of niest in je elleboog (en niet in je oksel zoals een collega van mij hilarisch riep toen we met een groepje lekker aan het knippen en plakken waren).  En voor de rest was haar advies vooral gewoon leven en je hoeft groepen mensen echt niet te mijden. 
Gelukkig maar, want wat is het gezellig in ons atelier waar we regelmatig met – uiteraard pasgewassen handen – zitten te creëren met fijne groepen! En laat aub het enige wat viraal gaat onze collages en positieve instelling zijn.

Graag tot ziens in atelier, zie ik je daar? 


————————————————

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Cut & Paste 2 vervolgcursus start op 18 maart
• Cut & paste 1, Collagecursus, start weer op 7 mei
•Unplugged Collage Weekend 16 en 17 mei
•Mijn werk in: een expositie in Rijswijk, zine Cults of Life en ?
• Een  filmpje van collega Paulette in ’t Veld


————————————————

VERKOCHT!

Collages en prints 


Een van mijn goede voornemens is duidelijker laten weten dat mijn eigen werk te koop is. Ik ben daar gek genoeg nogal verlegen over, mezelf zo aanprijzen. Dus laat ik beginnen met wat verkocht is.


De afgelopen weken heb ik 5 prints verkocht uit de serie ‘Mater Amabilis’ en 4 prints van mijn Bowie werk ‘Just Like That Bluebird’, zie de foto’s hieronder.

De originele collages zijn gefotografeerd met de Hasselblad van Studio Buitenhof in Den Haag en bijgewerkt waar nodig en met hoogwaardige inkt geprint op Hahnemühle zuurvrij dik papier.  De prijzen van de prints zijn afhankelijk van het formaat en beginnen bij € 20,00

Al het orginele werk dat ik heb gemaakt dat je in het atelier ziet is te koop. Aanstaande zaterdag komt er iemand uit België om te kijken welke hiervan ze wil aanschaffen! 

Kom als je interesse hebt een keertje vrijblijvend kijken, dan vertel ik je meer over de collages en de prints en kun je alles op je gemak bekijken. Mail me maar op info@juliettepestel.com om een afspraak te maken 🙂

————————————————

CUT & PASTE 2, VERVOLGCURSUS
start 18 maart


Er zijn nog 2 plekken!

Op 18 maart start de vervolgcursus! 6 lessen waarin we gaan werken met collage en verf, collage en draad, abstracte collage, grafische grapjes en street art collage. We laten ons inspireren door diverse kunstenaars. 

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat.

De data zijn: woensdagavonden 18 en 25 maart, 1, 8, 15 en 22 april van 19.15 – 21.45 uur

Klik voor meer info op de link voor het Facebookevenement of geef je meteen op via info@juliettepestel.com

———————————————— 

CUT & PASTE 1, COLLAGECURSUS
6X, vanaf  woensdag 6 mei

De eerste 4 aanmeldingen zijn al binnen! 

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod. 

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

De cursusdata zijn:

6, 13, 20 en 27 mei,  10 en 17 juni op woensdagavond van 19.15 – 21.45 uur
4 juni valt uit omdat ik dan zelf met vakantie ben. 

Klik voor meer info hier voor het Facebookevenement of geef je meteen op via info@juliettepestel.com


————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND

zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020


Het aanstaande collage weekend is bijna vol, (de volgende is begin september). Heerlijk weer een heel weekend collage, verfexperimenten en boekmaken. Leuk dat mensen ook van ver komen, er komen mensen uit België en er is zelfs iemand uit Amerika die probeert over te komen! Ik heb verschillende tips voor overnachtingen!

Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden!  Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof. 

De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.

Data en tijden:

Zaterdag 16 mei  2020 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 17 mei 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel 

Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op info@juliettepestel.com

Klik hier voor het Facebookevenement!

————————————————

MIJN WERK IN
Rijswijk, Cults of Live en ?


 Ik ben al een poosje bezig met onderzoek en schetsen voor een expositie genaamd ‘The Juror Does Not Weed’ in galerie Artishock in Rijswijk, waar ik aan meedoe met zowel een eigen werk als een groepswerk. Hieronder zie je een schets voor mijn eigen installatie. De expo opent op 17 juli om 16.00 uur. Meer informatie komt in de volgende edities. 

Twee van mijn collages, Medusa en Hercules, zijn uitgekozen voor publicatie in het Finse zine Cults of Life! Het blad, met als thema ‘Fear’ is verschenen  Klik op de link om het aan te schaffen. 

En er zitten spannende dingen aan te komen waar ik pas iets over kan zeggen als ze definitief zijn.  Duimen jullie voor me, dat het gaat lukken?

Schets voor ‘Let Mama Handle It’

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN

op een dag en tijd die jou uitkomt


A. vierde haar verjaardag met een workshop en een andere bijna jarige komt binnenkort haar verjaardag met een paar vriendinnen in het atelier vieren!

Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop in het atelier volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan je een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag.  En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel! 

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden. 
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.
————————————————

SAMENWERKEN!

Collage initiatieven 


Deze nieuwe rubriek houd je op de hoogte van initiatieven waar je zo aan mee kunt doen. 
Februllage, een maand vol collage met elke dag een thema is voor bij. Klik op mijn Instagram, daar zie je een filmpje van alle 29 collages op speelkaarten. Ik heb er schitterende reacties op gehad! 

Ook in maart kun je meedoen met een dagelijkse collage challenge, #marchcollage van @ravaavispress, zie de thema’s hieronder. 

————————————————

KUNSTENAARS 


Een nieuwe rubriek! Filmpjes van inspirerende kunstenaars, dit keer van mijn collega Paulette in ’t Veld, ze zit net bij The Collage Club.

Zo weinig materiaal als ik zelf gebruik, zoveel gebruikt zij. Afgelopen week gebruikte ze 60 stukjes voor de collage van deze week. 
Klik op de link, dan kom je op haar website en zie je de opbouw van haar atelier, met heel veel cut outs op de muur, die ze kan gebruiken in haar collage en zie je een collage instaan. Fascinerend!
————————————————

COLLAGE EXPOSITIES!


Hou je van collage en van Punk, ga dan naar Dolls and Bones, solo expositie van Gaye Black, collages, assemblage en een riso zine in Hok Gallery. Klik voor het Facebook evenement. 

————————————————

TENSLOTTE


Ik voel een lente schoonmaak aankomen….het is ook zo’n enorme zooi in mijn thuis atelier. Stel je voor, 9 m2 met ruim 70 laatjes gesorteerd materiaal, maar ook nog stapels materiaal op, onder en naast de tafel. En eigenlijk overal op de vloer. Er is nog net een looppad. Als het nou eindelijk lukt, dat opruimen,  zal ik een voor-en-na foto plaatsen. Ik ben een enorme zooimaker, altijd geweest. Hoewel mijn zooi wel georganiseerd is en ik meestal van alles vind, ook dat waar ik niet naar zocht en vaak zo goed blijkt te werken in een collage. 


In het atelier in Den Haag valt die zooi wel mee, want daar geef ik les en ik zit er met Daan, die is redelijk netjes. Maar mijn tafel daar is, het zal je niet verbazen, een enorme chaos. En uit chaos creëer ik hoor, dus dat zit wel goed!


Als je nog houten A4 ladekastjes hebt liggen waar je niks mee doet, ik heb nog stapels materiaal die opgeborgen kunnen worden…..

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, hoor ik ze graag 🙂

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien! 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel