Juuls Nieuws in oktober:
Buiten je comfortzone gebeuren mooie dingen 


Hoi allemaal!

Binnen in je comfortzone, je bubbel, is het lekker comfortabel. Je weet wat je hebt en bent gewend aan hoe het gaat. Uit je comfortzone komen is best een beetje eng, want wie weet waar dat heen gaat? De afgelopen weken heb ik cursisten juist dat zien doen. Ze gingen een stapje verder dan de gebruikelijke manier van werken, soms zelfs helemaal anders, haar los en gaan!

Dat gebeurde bij het geweldige Unplugged Collage Weekend, bij de Roze Olifant, voor mensen met psychische kwetsbaarheid en bij een workshop die ik gaf voor collega’s van de Hogeschool Leiden. Het geeft zo’n goed gevoel als je durft het iets anders aan te pakken en je verrast wordt door de uitkomst.

Afgelopen vrijdag ging ik zelf ook ver buiten mijn comfortzone, bij de Klimaatstaking (grote menigte, brrr), maar ik heb het gedaan en het was geweldig! Valt reuze mee, als je er middenin zit….Waar ben jij laatst uit je bubbel gekomen en wat was het resultaat? Vertel het me als je wilt, ben benieuwd!


In deze nieuwsbrief o.a.:


• Cut & paste, Collagecursus met gemengde technieken start in gewijzigde opzet op 2 oktober in de ochtend en in de avond.

• Werkplaats voor ervaren collagemakers?

• The Collage Garden Cartagena, Colombia

• Open Ateliers Den Haag 5 en 6 oktober

• Unplugged Collage Weekend 18 en 19 januari 2020

• Mijn werk in: een video, Cartagena en 8 musea 


————————————————

CUT & PASTE, CURSUS COLLAGE & GEMENGDE TECHNIEKEN

6x vanaf woensdag 2 oktober 


Woensdagochtend 9.30 – 12.00 en woensdagavond 19.15 – 21.45 uur,  6x

De opzet van de cursus is gewijzigd! Na een flinke brainstorm en luisterend naar feedback kwamen we tot de conclusie dat we de cursus flink korter gaan aanbieden. De nieuwe info:

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. 

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod. 

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

De cursusdata zijn:

2, 9, 16 en 30 oktober (23 valt uit wegens herfstvakantie)
6, en 13 november

De ochtendgroep start om 9.30 tot 12.00 uur 
De avondgroep start om 19.15 tot 21.45 uur

Klik hier voor het Facebookevenement.

————————————————

WERKPLAATS VOOR ERVAREN COLLAGEMAKERS


1 dagdeel per maand

Al een tijdje denk ik na over het opzetten van een Werkplaats voor gevorderde collagemakers. Oud-cursisten, illustratoren, collagemakers die niet altijd alleen willen werken en feedback van anderen fijn vinden of mensen die het lastig vinden zelfstandig aan het werk te gaan en wel eens een opdracht willen of mensen die naar een doel toe willen werken maar met begeleiding of …. ? 

Ik dacht dit 1x per maand gedurende een aantal maanden op een vast moment (donderdagavond? Overdag? ) aan te gaan bieden. We kunnen dan werkbespreking doen, een onderwerp bespreken, uitwisselingen van ideeën en tips, opdracht geven, materiaal verzamelen alvast een start maken, maar ook aan de slag. Er zijn 2 cursisten doe me recent vroegen of dit zou kunnen, dus die willen wel. Ik hoor graag van anderen of ze daar ook iets voor voelen en wat zij graag in een Werkplaats zouden willen doen.  Mail je me? 

————————————–

THE COLLAGE GARDEN

Cartagena, Colombia

The Collage garden, het internationale initiatief op Instagram, is na Noorwegen, Nederland (gehost door mij), New York, Moskou, Nepal en Denver USA, en Dundee, UK, nu ook in Cartagena, Colombia! Ook ik doe weer mee, als je meer wilt zien, klik  dan hier

Op zaterdag 5 oktober geef ik van 13.00 – 15.00 een workshop tijdens de Open Atelierdagen Den Haag en maken we samen werk voor the Collage Garden, die we dan ook samen opsturen. De kosten hiervoor zijn slechts € 5,00 per persoon

————————————————

OPEN ATELIERS DEN HAAG CENTRUM

5 en 6 oktober van 12.00 – 18.00 uur


In het weekend van 5 en 6 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Ateliers Den Haag en ik doe ook mee! 
Op zaterdag en zondag kan je van 12.00 – 18.00 een kijkje nemen in mijn atelier, meedoen met bovenstaande workshop, informatie krijgen over cursussen en workhops, ansichtkaarten, buttons, prints en collages aanschaffen en uiteraard mijn werk bekijken en kennismaken. 
In het ateliergebouw, de Aap van Bilderdijk, kan je ook nog naar Anette van Stekelenburg en in het hele centrum zijn meer dan 65 kunstenaars te bezoeken. Voor meer informatie klik je op de site van Open Ateliers Den Haag.

————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND


zaterdag 18 en zondag 19 januari 2020


Ooh wat was het geweldig leuk tijdens het eerste collage weekend begin september.  En er komt er weer eentje, de eerste aanmeldingen zijn al binnen 🙂

Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden!  Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof. 

De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.

Data en tijden:


Zaterdag 18 januari 2020 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 19 januari 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel 

Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op info@juliettepestel.com

Klik hier voor het Facebookevenement!


————————————————

MIJN WERK IN

een video, Cartagena en 8 musea

Ik heb meegedaan aan de open call van RMBRNDT.NU die van 3 tm 13 oktober een expositie organiseren in Klaproos, in Amsterdam Noord. Mijn collage, waarin ik werk van Rembrandt heb verwerkt, is tijdens de opening te zien in een filmpje, dat tevens op de website te zien zal zijn. 

The Collage Garden is dit najaar in Cartagena Colombia en ik doe mee met 3 kleine collages. Voor meer info klik je hier

Op 14 september opende in East Islip Art Museum, NY de expositie A Book About Death, the Last Waltz. Ik heb daar aan meegedaan met een werk dat over David Bowie en zijn laatste song en video Lazarus gaat. De titel van dat werk is ‘Just Like That Bluebird’. Er zijn 500 ansichtkaarten van gedrukt en bezoekers van de expositie kunnen van elke kunstenaar een ansichtkaart meenemen en zo hun eigen ongebonden Book About Death maken! 

Een complete set van de ansichtkaarten van alle deelnemers blijft in de collectie van Islip Art Museum en gaat tevens permanent naar MOMA New York, USA; The Archives of American art in het Smithsonian Institution in Washington DC, USA; Musée de la Poste in Parijs; Book Art Museum, Lodz, Polen en The Alternative Traditions in Contemporary Arts Archive of the University of Iowa, USA, ARTPOOL in Budapest, Hongarije en Waskomium, Burlington VR, USA !! 

Meer informatie over dit geweldige project, dat 10 jaar geleden ook al eens gedaan werd om Ray Johnson, de Godfather van Mailart met zijn oorspronkelijke A Book About Death te eren, vind je hier.

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN

op een dag en tijd die jou uitkomt

Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop in het atelier volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan je een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag.  En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel! 

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden. 
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

————————————————

TENSLOTTE


Ik vond de Klimaatstaking echt heel bijzonder om bij te zijn. De mensen bleven maar komen! Voelt fijn, zo met z’n allen, geeft hoop. Wereldwijd hebben er vrijdag weer zo’n 7 miljoen gedemonstreerd voor een beter klimaat. Laten we allemaal doen wat we kunnen!

Bovenstaand zie je een compilatie van de 9 klimaat collages die ik de afgelopen weken heb gemaakt.   

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien! 

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier :-)Heel hartelijke groetjes!
Juul

Juliette Pestel