Juuls Nieuws in september: Wat doet de vonk ontsteken?

Hoi allemaal!

Soms heb je dat, geen zin, geen energie en dan ineens hoor, zie of proef je iets wat de vonk weer doet ontsteken en BOEM! je komt weer in actie. Ik had maar moeite op te starten, de zomervakantie achter me te laten (Terschelling was zooooo fijn!), maar ja, het moest, dus was ik soort van begonnen. Snotverkouden sleepte ik me naar een afspraak met een leuke collega en BOEM! daar gebeurde het hoor (daarover lees je hieronder!) en nu ben ik er weer helemaal. En heb er zin in! Maar ben ook blij dat ik morgen weer heel even in vakantiestand mag, de vooruitzichten zijn top!

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Unplugged Collage Weekend 7 en 8 sept
• Cut & paste, Collagecursus met gemengde technieken start in gewijzigde opzet op 2 oktober in de ochtend en in de avond.
• De Roze Olifant, 4 workshops voor psychisch kwetsbare mensen
• The Collage Garden Cartagena, Colombia
• Open Ateliers Den Haag 5 en 6 oktober
• Mijn werk in: een online expositie, 3 musea en een galerie

————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND
zaterdag 7 en zondag 8 september

Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden! Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof.

Er zijn nog 2 plekjes! De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.

Data en tijden:
Zaterdag 7 september 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 8 september 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel

Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op info@juliettepestel.com

Klik hier voor het Facebookevenement!

————————————————

CUT & PASTE, CURSUS COLLAGE & GEMENGDE TECHNIEKEN
vanaf woensdag 2 oktober

Woensdagochtend 9.30 – 12.00 en woensdagavond 19.15 – 21.45 uur, 6x

De opzet van de cursus is gewijzigd! Na een flinke brainstorm en luisterend naar feedback kwamen we tot de conclusie dat we de cursus flink korter gaan aanbieden. De nieuwe info:

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers.

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod.

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook.

De cursusdata zijn:

2, 9, 16 en 30 oktober (23 valt uit wegens herfstvakantie)
6, en 13 november

De ochtendgroep start om 9.30 tot 12.00 uur
De avondgroep start om 19.15 tot 21.45 uur

Klik hier voor het Facebookevenement.

————————————————

DE ROZE OLIFANT
4 donderdagen in september

In september geef ik 4 workshops voor het nieuwe kunstproject Roze Olifant. Doel van het project is mensen met een psychische kwetsbaarheid op laagdrempelige wijze kunst en cultuur te laten beleven. Het kunstproject is een samenwerkingsverband tussen SenW, Woej, Fonteynenburg, GGZ Rivierduinen en de Bibliotheek aan de Vliet en de kunstenaars Annemieke Fierinck (Mobiele Kunstbrigade), Juliette Pestel (Atelier Pestel) en Naomi Lamens (Praktijk eigen-zinnig-heid)

Ik geef op 4 donderdagmiddagen in september een serie workshops in het teken van papier (Collageboek). Superveel zin in!

————————————————

THE COLLAGE GARDEN
Cartagena, Colombia

The Collage garden, het internationale initiatief op Instagram, is na Noorwegen, Nederland (gehost door mij), New York, Moskou, Nepal en Denver USA, en Dundee, UK, nu ook in Cartagena, Colombia! Ook ik doe weer mee, als je meer wilt zien, klik dan hier

Op zaterdag 5 oktober geef ik van 13.00 – 15.00 een workshop tijdens de Open Atelierdagen Den Haag en maken we samen werk voor the Collage Garden, die we dan ook samen opsturen. De kosten hiervoor zijn slechts € 5,00 per persoon

————————————————

OPEN ATELIERS DEN HAAG CENTRUM
5 en 6 oktober van 12.00 – 18.00 uur

In het weekend van 5 en 6 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Ateliers Den Haag en ik doe ook mee!
Op zaterdag en zondag kan je van 12.00 – 18.00 een kijkje nemen in mijn atelier, meedoen met bovenstaande workshop, informatie krijgen over cursussen en workhops, ansichtkaarten, buttons, prints en collages aanschaffen en uiteraard mijn werk bekijken en kennismaken.
In het ateliergebouw, de Aap van Bilderdijk, kan je ook nog naar Anette van Stekelenburg en in het hele centrum zijn meer dan 65 kunstenaars te bezoeken. Voor meer informatie klik je op de site van Open Ateliers Den Haag.

————————————————

MIJN WERK IN:
een online expositie, 3 musea en een galerie

Deze zomer heb ik meegedaan aan een fantastisch project van Edinburgh Collage Collective en The Scandinavian Collage Museum, Disrupting Climate Disruption. Mijn werk is dit keer niet uitgekozen voor de publicatie of de expositie, maar heeft wel een feature gehad op de accounts en de website. Dit is het werk dat daarvoor werd uitgekozen.

Op 14 september opent in East Islip Art Museum, NY de expositie A Book About Death, the Last Waltz. Ik heb daar aan meegedaan met een werk dat over David Bowie en zijn laatste song en video Lazarus gaat. De titel van dat werk is ‘Just Like That Bluebird’ en die kan je ook hier zien. Er zijn 500 ansichtkaarten van gedrukt en bezoekers van de expositie kunnen van elke kunstenaar een ansichtkaart meenemen en zo hun eigen ongebonden Book About Death maken!

Naast het East Islip Museum, gaat er ook een complete set naar Musee de la Poste in Parijs en het MOMA in New York City, dus ja, nu kan ik zeggen dat ik daar in de collectie zit, hoe cool is dat 😉

Meer informatie over dit geweldige project, dat 10 jaar geleden ook al eens gedaan werd om Ray Johnson, de Godfather van Mailart met zijn oorspronkelijke A Book About Death te eren, vind je hier.

Tenslotte was de reden voor het ontsteken van mijn vonk een enorm inspirerende afspraak met collega Sonja van der Burg, curator van een groepsexpositie volgende zomer in Artishock in Rijswijk. De titel daarvan is ‘The Juror Does Not Weed’ en ik ga daarvoor een community art collage installatie realiseren en ook nog een eigen collage installatie maken. Spannend, leuk, sprookjesachtig, duister, we komen het allemaal tegen. Kijk op Sonja’s site voor haar prachtige werk.

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN
op een dag en tijd die jou uitkomt

Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop in het atelier volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan je een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag. En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel!

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden.
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

————————————————

TENSLOTTE

Nou, echt wel genoeg over mij. Hoop dat jullie zomer heel erg fijn was. En ben benieuwd wat bij jullie de vonk doet ontsteken!

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien!

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel