Lessen

Het maakt niet uit of je ervaren bent of niet, je maakt je werk op een bij jou passende manier. Papier, stofjes, vintage materialen, kringloopvondsten en tekst, kunnen met verf-, teken- print- en handwerktechnieken gecombineerd worden. Het atelier is de perfecte plek om jouw creativiteit te laten stromen. 

Experimenteer naar hartelust, haal je inspiratie uit het werk aan de muur of de boeken en materialen uit de kast en leer iets wat je nog niet kent of verdiep wat je al weet. 

Je kunt meedoen aan Blijven Plakken Collage Werkplaats of je aanmelden bij een workshop. Je kunt de workshops ook met een groep vrienden, collega’s of familie boeken. Zie hieronder voor meer informatie.

Speciale doelgroepen

Voor workshops met doelgroepen zijn er mooie mogelijkheden. Zo zijn er al diverse workshops gegeven aan mensen met psychische kwetsbaarheid, mensen met verstandelijke beperking, mensen met dementie en ernstig zieke mensen. Neem contact op als je meer wilt weten. info@juliettepestel.com

Bedrijven, organisaties en scholen

Bestaande workshops of workshops op maat voor bedrijven, organisaties en scholen, zowel in eigen atelier als op locatie, voor volwassenen. Vraag naar de mogelijkheden via info@juliettepestel.com


BLIJVEN PLAKKEN COLLAGE WERKPLAATS

Werkplaats op woensdagochtend

Blijven Plakken Collage Werkplaats is een plek waar je aan collages kunt werken op je eigen manier, in je eigen tempo. Waar we leren van elkaar, waar je individueel of samen aan eigen projecten werkt, daarin ondersteund door Juliette die je met haar grondige kennis en ervaring en niet te vergeten atelier vol materialen op weg of verder helpt. Ook wie liever met een opdracht of aangereikt thema aan de slag gaat!

Er wordt geen groepsles in een vast patroon gegeven, deelnemers worden individueel begeleid. Soms kan er ineens een groepsproject ontstaan of heeft iemand iets inspirerends gezien dat hij/zij/die wil uit proberen. Het kan zomaar voorkomen dat een ander hier in meegesleept wordt.

De Werkplaats is een fijne plek om andere makers te ontmoeten als:

je wilt leren hoe je collages maakt; of als je al langer collages maakt maar het soms zat bent alleen te werken

als je er thuis niet aan toe komt terwijl je zo graag wil maar een stok achter de deur nodig hebt

als je iets nieuws wilt uitproberen

kortom, als je gewoon zin hebt in een gezellige groep collagemakers in een inspirerend atelier tjokvol inspirerende collages, materiaal en boeken, je bent welkom! 

Blijven Plakken Collage Werkplaats 3e ronde
Woensdagochtenden 18, 25 mei, 1, 8, 15 en 22 juni  9.45 – 11.45 uur

NB wijzigingen voorbehouden

Als er nog plek is kan je ook later instromen.

Blijven Plakken Collage Werkplaats kost € 125,00 incl materiaal per ronde van 6 bijeenkomsten, incl begeleiding, koffie en thee, dit mag desgewenst in 2 termijnen van € 62,50 betaald worden.

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


WORKSHOPS


Collage & Street Art

2 juli 10.00 – 14.30 uur


Hou je van collage, fotografie en street art? We combineren deze drie dingen in de workshop Collage en Street Art !

Ik laat verschillende voorbeelden zien van kunstenaars die straatkunst maken met collage. We concentreren ons vervolgens op ‘locative collage’, zo genoemd door collage street artist Miss Printed uit Noorwegen.

Je maakt zelf kleine collage composities die we vervolgens na de heerlijke thee of koffie met lekkers en je eigen boterhammen buiten gaan neerzetten, waarbij we de ruimte waarin we zijn, de straat of de natuur, als achtergrond gebruiken en dan fotograferen. 

 De workshop kost €55,00, incl materialen en thee/koffie en lekkers, zelf lunch mee
Neem zelf een camera mee of een smartphone waarbij je scherpte/diepte kan instellen. Heb je dit niet, ik neem zelf mijn camera mee, maar als je je eigen mee neemt is dat wel makkelijker. 


De foto’s linksonder, rechts midden en rechtsonder zijn werken van Miss Printed, de andere twee zijn van Juliette Pestel. 


Dada en Fotomontage, collage workshop

Zaterdag DATUM VOLGT 10.00 – 12.00

Dada gaf ons fotomontage, het maken van een collage met (stukjes van) foto’s. We zien deze techniek overal terug in kunst, reclame, illustraties. In deze workshop vertel ik meer over de stroming Dada en enkele belangrijke mensen hierin en daarna gaan we uiteraard aan de slag. 


Deze workshop kost  € 42,50 incl koffie, thee en lekkers en materialen 

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


Matisse, Collage & Jazz

Improvisaties met beschilderd papier en collage

Matisse hield van jazzmuziek en liet zich erdoor inspireren. Wij laten ons ook inspireren door jazzmuziek én door de prachtige knipsels van Matisse, die hij direct uit vooraf beschilderde vellen papier knipte.

Na de collagewerken van Matisse, o.a. uit zijn kunstenaarsboek Jazz, bekeken te hebben, gaan jullie zelf aan de slag. We werken in eerste instantie intuïtief en improviserend terwijl we naar verschillende soorten jazzmuziek, zowel rustig als uptempo, luisteren. In jazzmuziek wordt ook volop geimproviseerd.

Na het knippen leggen we composities neer. Als die definitief zijn plak je ze vast en voeg je er aan toe wat je wilt. Je gaat naar huis met 1 groter of een paar kleinere persoonlijke kunstwerken. 

De kosten zijn € 42,50 per persoon, incl koffie,  thee, lekkers en materialen.  

Meld je aan via info@juliettepestel.com


Collage Activist

Zaterdag DATUM VOLGT 10.00 – 14.30 uur

Ga op je creatieve zeepkist staan en draag bij aan een betere wereld door collages te maken en uit te dragen wat jij belangrijk vindt. 

Je krijgt een inleiding over artivism (art + activisme), we kijken naar een aantal voorbeelden uit de geschiedenis en uit het heden waar collage een grote rol speelt en daarna gaan jullie uiteraard zelf aan de slag!

Je gaat een collage, zo groot of klein als je wilt, maken om je boodschap uit te dragen. Dat kan zowel heel gezellig als stevig politiek zijn en alles daartussen. Het kan zijn dat je ergens aandacht voor wilt vragen, aan de kaak wilt stellen of op wilt roepen tot verandering. In je buurt, je stad, je land of de wereld. We bespreken hoe je je boodschap kunt overbrengen, is beeld genoeg of wil je er tekst bij?

NB wellicht ten overvloede maar duidelijk: uitingen die oproepen tot haat, geweld, racisme, fascism, exclusie etc zijn niet welkom, uitingen daartegen uiteraard wel.

De workshop kost €55,00, incl materialen en thee/koffie en lekkers, zelf lunch mee
Schrijf je in via info@juliettepestel.com


Verknipte Verhalen, collage en tekst workshop, 1 dag met lunch

Zaterdag DATUM VOLGT 10.00 – 16.00 uur

We gaan de hele dag aan de slag met collage en tekst! 

Een collage maak je door van bestaand beeldmateriaal een nieuw beeld te maken. Op dezelfde manier kan je ook met tekst werken. Je snijdt of knipt woorden of zinsdelen uit en maakt vervolgens een geheel nieuw gedicht of verhaaltje. 

We gaan naar tekst zoeken en werken zoals Tristan Tzara, William S. Burroughs en David Bowie ons lieten zien. 

De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur en kost € 82,50 inclusief materialen, vegetarische (ook vegan mogelijk) lunch, koffie, thee en lekkers. 

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


WORKSHOP MET EEN GROEP BOEKEN


In een paar uur een leuke techniek leren, met fijne materialen werken of een hele dag (met lunch) aan de slag. Je kunt een workshop boeken met familie, vrienden of collega’s, zowel in het atelier als op locatie

Meld je aan met een groep vrienden of collega’s  via info@juliettepestel.com

Workshops die je kunt boeken met een groep vrienden of collega’s of als vrijgezellendag of verjaardagsfeest, naar wens uitgebreid met thee/koffie met taart, lunch of borrel naar keuze, prijs op aanvraag. Zie ook de workshop beschrijvingen hierboven voor meer info.

COLLAGEWORKSHOPS

Mixed media collage: hele dag, met lunch

Collage en verf, workshop 2,5 uur

Dada en fotomontage, workshop 2,5 uur

Collage van ephemera, materiaal dat je meestal weg gooit, zoals kranten, junkmail, tickets, couponnen, enveloppen, en nog veel meer, workshop 2,5 uur

Collage en draad, naaien in een collage of een oude foto, workshop 2,5 uur

Collage en tekst, net als Burroughs en Bowie, cut up techniek, workshop 2,5 uur

Grafische grapjes, collage distortion, workshop 2,5 uur

Street Art Collage, workshop 4 uur

Shadowbox, collage en assemblage (3D) in een doosje, workshop 2,5 uur, kan ook in grotere doos, dan hele dag met lunch

WORKSHOPS BEELDBOEKEN EN ANDERE BOEKEN

Maak je eigen Beeldboekje, een hele dag met verschillende materialen en technieken aan de slag, incl lunch

Deze workshop kan ook uitgebreider, als cursus worden aangeboden.

Boekjes maken, een dagdeel aan de slag en schetsboekjes maken in een makkelijk, pamflet of touwtjesbinding

TEKSTWORKSHOPS

Collage en tekst, net als Burroughs en Bowie, cut up techniek, workshop 2,5 uur

Found poems, gevonden gedichten, workshop 2,5 uur

Verknipte Verhalen, mixed media, collage en tekst, hele dag met lunch

Boek je workshop op maat via info@juliettepestel.com en vraag naar prijzen en mogelijkheden