Me Wants. Me Needs. Must Have The Precious* expositie op 28 en 29 mei

Over drie weken presenteer ik mijn nieuwe serie collages in een expositie in mijn atelier. Ik nodig je hierbij van harte uit, heel fijn als je komt! Neem gerust iemand mee. Hieronder lees je er wat meer over:

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei van 12.00 – 17.00 uur toont beeldend kunstenaar Juliette Pestel de 2e serie collages uit de collectie ANTHROPOCENE in een solo expositie in haar atelier op Westeinde 151 in Den Haag.  

De naam van deze 2e serie is een quote van J. J. Tolkien: “Me Wants. Me Needs. Must Have The Precious” en was de inspiratiebron voor 14 handgemaakte collages. 

De serie maakt onderdeel uit van ANTHROPOCENE, collages over de invloed van de mens op de planeet en het klimaat en hoe wij hierop reageren.

Elke serie heeft daarnaast een eigen inspiratiebron. “Me Wants. Me Needs. Must Have The Precious” is gebaseerd op onze liefde voor edelstenen, mineralen en metalen, die we willen omdat ze mooi zijn of bijdragen aan gezondheid of nodig hebben omdat ze in onze smartphones of zonnepanelen zitten. Zo putten we mijnen uit en degenen die er werken ook. 

De expositie is onderdeel van het internationale project Taking Up Space van Thrive Artist Network uit Canada en Artist/Mother uit de USA. In de maand mei exposeren wereldwijd meer dan 100 vrouwelijke kunstenaars. Op #takingupspace2022 zie je meer.

Je bent van harte welkom om langs te komen om de collages te bekijken, vragen te stellen of een praatje te maken. Graag tot ziens!

Je vindt het atelier op Westeinde 151, links achterin de steeg tegenover café The Freak Brothers. Parkeren is in de stad een uitdaging, als je met ov komt is halte Brouwersgracht nog geen 5 minuutjes lopen van het atelier. 

Instagram @atelierjuliettepestel
www.juliettepestel.com
Link naar Facebook evenement