open * open * open


Hoi allemaal!

Jaaaaaaaaa, we mogen ein-de-lijk weer open!!! Daarom is deze nieuwsbrief ook zo laat, omdat ik wilde wachten op dit nieuws. De cijfers zijn genoeg gedaald waardoor stap 2 van het openingsplan doorgang kan vinden. En daar zitten kunstlessen bij! Uiteraard met voorwaarden, maar prima,  we kunnen gewoon weer van start na maaaaaanden geduld!! En dat doen we dan ook gelijk a.s. woensdag met de cursus Cut & Paste 1!! Er is nog plek, hint hint;-)

Nog meer leuk nieuws: mijn werk verschijnt de komende tijd in drie boeken. En in een digitaal tijdschrift. En the Kanyer Collection in de USA heeft nóg 2 werken aangekocht.  Superfijn!  

En nu ga ik me op alle lessen voorbereiden, er komt zoveel leuks de komende maanden!! 😀

Heel graag tot ziens, IN het atelier!


In deze nieuwsbrief o.a.:

• Mijn werk in The Kanyer Collection, Think Global, Glue Local en BLOW magazine 
• Collage cursussen Cut & Paste 1 en 2
• Collage Lab, voor gevorderde makers
• Verknipte Verhalen, 1 dag en Unplugged Collage, 2 dagen workshop
• Matisse & Jazz workshop
• Street Art Collage, workshop met lunch
• Blijven Plakken, workshops en werkplaats
• Privelessen en kunstcoaching
• Werk in opdracht


MIJN WERK IN

The Kanyer Collection


Laurie Kanyer, van The Kanyer Collection in de VS legt de laatste hand aan een prachtig boek over de kracht van collages maken bij een herstelproces. Drie van mijn collages staan daarin, waaronder de 2 die ze recent voor de collectie heeft aangekocht! In een volgende nieuwsbrief meer over het boek!

 Hieronder de 3 collages die te zien zullen zijn en met nog een andere collage permanent in The Kanyer Collection zitten. 

 Think Global, Glue Local


Kelly Schaub van My Collagelab op Instagram heeft naar aanleiding van World Collage Day een boek gemaakt: Think Global, Glue Local, met werk van 40 internationale kunstenaars.
Klik op de link om het boek aan te schaffen via Amazon. Het boek kost $18 en de verzendkosten zijn $8,26 oftewel ongeveer € 15,00 en €6,65

Mijn collage ‘Sally Discovered A Whole New Species In Her Backyard ‘, hieronder te zien, staat in het boek. 

BLOW Magazine


Grafisch ontwerper Elise Bakker, oftewel Grafilizz heeft de 2e editie  van haar digitale magazine BLOW online gezet! Ik sta erin met een aantal collages en een héél aardig stukje dat Elise schreef over hoe wij elkaar leerden kennen. Het tijdschrift staat vol met info over design, fonts, kunst en mij dus dit keer! Klik op de link om het te bekijken! Dank je Elise!!


CUT & PASTE 1 en 2

collage cursussen


Ik geef nog 1 x de collage cursussen Cut & Paste 1 en Cut & Paste 2, dus grijp je kans als je altijd nog eens wilde meedoen. Sommige lessen komen hierna terug als workshop of korte workshop reeks, of kunnen aan bod komen tijdens Blijven Plakken Collage Werkplaats, die vanaf sept start, maar als complete cursus zullen ze niet meer op de agenda staan.

Cut & Paste 1, het begin van collage: 19, 26 mei, 2, 9, 16 en 23 juni. Klik hier voor het Facebookevenement met meer informatie 

Cut & Paste 2, vervolgcursus: 8, 15, 22, 29 sept, 6 en 13 okt Klik hier voor het Facebook evenement 

Op woensdagen van 13.30 – 15.30 en avonden van 19.00 – 21.00. Bij voldoende belangstelling komt er een ochtend groep van 10.00 – 12.00 uur

Voor deze cursussen betaal je €125,00, incl alle aangeboden materialen. Je kunt desgewenst in 2 termijnen betalen. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


COLLAGE LAB
Cursus voor gevorderde collagemakers, start 19 juni


Maak je regelmatig collages? Of kom je er niet toe en mis je het? Zou je meer de diepte in willen gaan? Wil je feedback en tips om verder te kunnen? Kortom, wil je je verder ontwikkelen? 
Als ervaren collagemaker kan het soms lastig zijn je ritme te vinden. Of wil je gewoon meer weten, meer leren. Samenwerken. Of naar een bepaald doel toewerken?  

In juni start de cursus Collage Lab weer,  1x in de maand op zaterdag. Vast onderdeel van de lessen zal een werkbespreking zijn, daarnaast staat elke les in het teken van een thema, waarbij je materiaal verzamelt, we een collage oefening doen en/of een opdracht voorbereiden. De tussenliggende weken werk je aan de opdracht, dat werk bespreken we dan de volgende les. Je werkt op je eigen niveau in je eigen tempo.

De data zijn:
Zaterdagen 19 juni, 10 juli, 11 september, 16 oktober, 13 november en 11 december, van 10.15 – 12.15 uur. Klik hier voor het Facebook evenement. 

De kosten van deze 6 lessen zijn 125,00 incl materialen, koffie, thee en koekjes. Je mag dit bedrag desgewenst in 2 termijnen betalen.

Meld je aan via info@juliettepestel.com


VERKNIPTE VERHALEN EN
UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND

 

Ook in 2021 bieden we deze 2 enorm fijne workshops aan. We hebben er weer enorm veel zin in! Het Unplugged Collage Weekend is iets gewijzigd qua tijd: we doen het voortaan op vrijdag en zaterdag ipv zaterdag en zondag.  De inhoud blijft hetzelfde!

Verknipte Verhalen:
zaterdag 5 juni, 1 hele dag workshop collage en tekst, met heerlijke lunch en incl materialen. € 80,00 Klik op de link naar het Facebook evenement 

Unplugged Collage Weekend:
vrijdagmiddag 28 + zaterdag 29 mei en vrijdagmiddag 8 + zaterdag 9 oktober, lekker 2 dagen ontspannen werken met mixed media en collage en dat binden tot een leporello boek. Incl thee en koffie met lekers en een heerlijke vegetarische/vegan lunch met soep of salade op zaterdag. We sluiten zaterdagmiddag af met een uitgebreide borrel. Incl materialen € 195,00
Klik op de link naar het Facebook evenement 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


MATISSE & JAZZ
improvisaties met beschilderd papier en collage
19 juni VOL, herhaald op 10 juli, 13.00 – 15.00

 
Matisse hield van jazzmuziek en liet zich erdoor inspireren. Wij laten ons ook inspireren door jazzmuziek én door de prachtige knipsels van Matisse, die hij direct uit vooraf beschilderde vellen papier knipte. Na de collagewerken van Matisse, o.a. uit zijn kunstenaarsboek Jazz, bekeken te hebben, gaan jullie zelf aan de slag. We werken in eerste instantie intuïtief en improviserend terwijl we naar verschillende soorten jazzmuziek, zowel rustig als uptempo, luisteren. In jazzmuziek wordt ook volop geimproviseerd. Na het knippen leggen we composities neer. Als die definitief zijn plak je ze vast en voeg je er aan toe wat je wilt. Je gaat naar huis met 1 groter of een paar kleinere persoonlijke kunstwerken. 

De kosten zijn € 35,00 per persoon. Het aantal deelnemers hangt af van de maatregelen.

Klik hier voor de link naar het Facebook evenement van 10 juli. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


STREET ART COLLAGE
hele dag, incl lunch
3 juli 10.00 – 16.00


Hou je van collage, fotografie en street art? We combineren deze drie dingen in de workshop Street Art Collage! Ik laat verschillende voorbeelden zien van kunstenaars die straatkunst maken met collage. We concentreren ons vervolgens op ‘locative collage’. Je maakt zelf kleine collage composities die we vervolgens na de heerlijke lunch buiten gaan neerzetten, waarbij we de ruimte waarin we zijn, de straat of de natuur, als achtergrond gebruiken en dan fotograferen.  Klik hier voor het Facebook evenement. 

€80,00, incl materialen en vegetarische lunch met vegan opties

Neem zelf een camera mee of een smartphone waarbij je scherpte/diepte kan instellen. Heb je dit niet, ik neem zelf mijn camera mee, maar als je je eigen mee neemt is dat wel zo makkelijk. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com
 


ALLE DATA OP EEN RIJTJE


CURSUSSEN
 

Cut & Paste 1:  19, 26 mei, 2, 9, 16 en 23 juni

Cut & Paste 2: 8, 15, 22, 29 september, 6 en 13 okt, 19.00 – 21.00 (evt ook smiddags)

Collage Lab: 19 juni, 10 juli, 11 september, 16 oktober, 13 november en 11 december  

Blijven Plakken Collage  Werkplaats 8, 15, 22, 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november en 1 december 9.45 – 11.45

WORKSHOPS 
 

Matisse en Jazz, improvisaties met beschilderd papier en collage op 19 juni 13.00 – 15.00. Herhaald op  10 juli.  

Verknipte Verhalen, hele dag collage en tekst op een beschilderde achtergrond 10.00.- 16.00 met lunch op 5 juni. 

Unplugged Collage Weekend is op 28 mei 13.00 – 17.30 uur en 29 mei 10.00 – 16.00 met lunch en borrel. Wordt herhaald op 8 en 9 okt

Street Art Collage is op 3 juli 10.00 – 16.00 uur met lunch


KUNSTCOACHING EN PRIVELESSEN


Op afspraak geef ik al jaren advies aan mensen over hun werk. Zo kwamen er mensen hun portfolio laten zien, wilden er mensen advies over hun toelating of over hoe ze verder kunnen in hun werk. Advies over exposeren, over zichtbaarheid, over positionering, over het gebruik van social media voor je werk, uitleg over technieken, over het maken van series en nog veel meer zijn al aan bod gekomen.

Als dit ook iets voor jou is, stuur me een mailtje, dan kunnen we overleggen wat je nodig hebt en plannen we een of meerdere afspraken in. Ik stem de afspraken af op jouw behoefte aan input van mij. Tevens geef ik je een idee van de kosten.

Er zijn een aantal cursisten die graag privéles willen hebben. Ook dat is uiteraard mogelijk, elke les kan ook privé gegeven worden. De kosten zijn dan wel anders dan de reguliere kosten van de lessen, maar daar komen we vast uit.

Meld je aan via info@juliettepestel.com.


WERK IN OPDRACHT
een exclusief voor jou gemaakte collage


Wil je een mooi kunstwerk met persoonlijke herinneringen aan iemand? Ik maak dat voor je! Na een uitgebreid gesprek, naar wens online of in het atelier, bespreken we wat de mogelijkheden binnen jouw budget zijn. We bespreken het materiaalgebruik, de drager, het onderwerp en het narratief. Ik kan materiaal van jou in de collage verwerken, zo wordt het werk nóg persoonlijker. Neem contact met me op, dan kijken we wat er mogelijk is!
Stuur een berichtje naar info@juliettepestel.com


WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN

op een dag en tijd die jou uitkomt


Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois, ieder veilig in je eigen huis. Er staan collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken en wat we zelf nog bedenken op het programma. 

Heb je interesse, stuur me dan aub een mailtje dan bespreken we de mogelijkheden.


TENSLOTTE
Waar werd jij blij van de afgelopen maand? 

Bij mij was dat o.a.: 

De heerlijke bloesem geuren van de lente!

Drie nieuwe witte boekenkasten in het atelier waardoor het er zoveel beter uit ziet! Ze waren maar een tientje per stuk en werden nog gebracht ook. 

Dat we weer kunnen starten natuurlijk!

En dat ik eindelijk een afspraak heb voor mijn vaccinaties!!!!

Hoop dat jullie gezond zijn en blijven! En dat je fijne, ontspannen momenten hebt. 

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, of gewoon even wil laten weten hoe het met je gaat, ik hoor het graag 🙂

Dank je wel voor het lezen. Doorsturen naar iemand die geïnteresseerd is, is fijn. 

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je ervoor hebt aangemeld en/of omdat je eerder aan een workshop of cursus hebt meegedaan. Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂

Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel