Opruimen En Anders Inrichten, Juuls nieuws in november

Hoi allemaal!

Na 3 gesprekken met een bedrijfs coach was me heel helder wat ik moest doen: de basis van mijn bedrijf aanpakken. De saaie dingen die erg belangrijk zijn, maar altijd onderaan de te doen lijst stonden: de privacyverklaring opstellen, uitgebreide algemene voorwaarden opstellen, mijn online shop maken en vullen en mijn portfolio op de site vullen. Allemaal dingen waar ik (soms al jaren) tegenaan hikte en uitstelde. Nou, ik ben trots op mezelf: de privacyverklaring en de algemene voorwaarden zijn klaar, weken mee bezig geweest, de shop doet het en ik ben hem aan het vullen en als dat klaar is zijn mijn portfolio en andere te editen dingen op de site aan de beurt.

En dan kan ik verder met wat er nog meer uit de coaching kwam: het werk dat ik wil maken en daar meer tijd voor vrijmaken, welke lessen op het programma komen en welke niet meer en nog meer zaken die ervoor zorgen dat de bezem er doorheen gaat. Maar ik neem de tijd voor alles, want 2020 was al spannend genoeg, pfff.

Typisch, dat 2020 naast alle gedoe en drama (en hopelijk ook voor jou veel positiefs) ook voor velen opruimen en anders inrichten betekent. Is dat bij jou ook zo, ik hoor het graag!

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Nu te koop: bijdehante collage kerstkaarten
• Ook nu te koop: Mijn collage kalender voor 2021
• Mijn werk in de VT Wonen Special!
• Online Collage workshop: Mailart
• Verknipte Verhalen en Unplugged Collage Workshop
• Nieuws over de allerlaatste keren collage cursussen in 2021
• Privelessen en kunstcoaching
• Werk in opdracht


DE ONLINE SHOP IS KLAAR!

Wat een klus, maar het lukt, ik ben mijn online shop aan het vullen! Er staan al flink wat producten op, komende week komen daar de prints bij en maak ik foto’s van de boeken die ik heb gemaakt. Daarna nog een selectie van originele collages en dan is dat voor mekaar. Al moet ik nog uitvogelen hoe de verzending automatisch berekend wordt, dus tot die tijd vraag ik je te kiezen uit de standaard opties.

Superleuk als je bij mij je Sint- en Kerstinkopen doet! Ik pak alles op verzoek kerstig in en stuur het naar je toe.

Hieronder worden twee producten uitgelicht. Wil je alles zien, klik dan op het menu rechtsboven en selecteer shop of klik op deze link .

Als je een kerstpakket wil laten samenstellen met deze en andere producten als collage buttons of collage kerstballen of een collage materialen pakket, een print of nog iets anders, dan stel ik die met groot plezier voor je samen en pak hem mooi in. Neem hiervoor contact met me op.

TE KOOP: BIJDEHANTE KERSTKAARTEN
A Ballsy Xmas

Ook dit jaar gaf ik toe aan de drang om een alternatieve, niet zo zoetsappige, humoristische kerstkaart te maken. Het zijn er zelfs 6 geworden! Je kunt ze nu
bestellen per set. Ik vond heerlijke vintage 60s en 70s kaarten en combineerde die met vrouwen die een pittige mening hebben. Ik had enorme lol ze te maken en hopelijk heb jij met zoveel lol om ze te versturen!
De set van 6 verschillende kaarten kost 9,50. Klik hier om direct naar de kaarten in de shop te gaan.


TE KOOP: KALENDER MET COLLAGES 2021
12 liggende collages

Voor het eerst maakte ik een kalender met mijn collages. Meestal werk ik met staande formaten, maar de kalender heeft liggende foto’s nodig, dus dat was even zoeken. Het leuke daarvan is dat de kalender collages laat zien van de afgelopen 4 jaar, waaronder een paar van mijn favorieten! De kalender heeft een liggend A4 formaat, uitgeklapt A3 staand. Je kunt deze kalender voor €17,50 aanschaffen voor een jaar collage plezier! Klik hier om direct naar de kalender in de shop te gaan.


VT WONEN DIY SPECIAL 2

In september werd ik benaderd of ik interesse had in de tweede DIY-special van VT Wonen te komen met een werk en een stukje over mijn cursussen en workshops. Ja natuurlijk wilde ik dat! Het werk dat ze geselecteerd hadden van mijn Instagram is er eentje van drie jaar geleden, superleuk. Deze special vol zelfmakers en inspirerende makers is te koop in de winkel en de online shop van VT Wonen


COLLAGE & MAILART,
ONLINE WORKSHOP!
Zaterdag 12 december vanaf 10.00 online, via Facebook en Instagram beschikbaar tm 18 december, te volgen op een moment naar keuze

Kosten € 15.00
Materialenpakket te koop voor € 5,00 plus verzendingskosten

Wat is er leuker dan iemand blij maken met een zelfgemaakte kaart? En daar hoef je niet eens veel materiaal voor in huis te hebben. Een schaar, tijdschriften, papier en lijm en je bent al een heel eind.

Zoals jullie weten, maak ik collages en wellicht weet je dit niet, maar ik doe met regelmaat aan mail art: kunst maken en opsturen per post, kunstpost dus! Vorige eeuw ontstond er een hele Mail Art beweging, die nog steeds mensen inspireert om kunstpost te maken en andere mensen blij maakt door de opgestuurde kunst te krijgen.

Als je je aanmeldt aan de workshop krijg je, na betaling, een link en kan je je aanmelden voor de besloten Facebook groep van Atelier Juliette Pestel, of de privé workshop pagina op Instagram, waar de online workshop op te zien is. Op zaterdag 12 december post ik om 10.00 uur een video, waarin ik meer vertelt over collage en het onstaan van Mail Art. Ik laat je daarin allerlei voorbeelden zien, die je kunnen inspireren. Aan het eind leg ik de opdracht uit en kan je zelf thuis aan de slag. De resultaten kan je in de Facebookgroep of op het privé Instagram account posten. Je kunt dan ook vragen stellen. Let op: deze workshop is volledig online en zonder verdere begeleiding al kan je wel vragen posten die ik in de comments zal beantwoorden of als het meer uitleg vraagt, met een Live video op een later moment. Je werkt met je eigen materiaal, maar als je een materialen pakket wilt ontvangen, laat me dat dan even horen, voor € 5,00
De verzendkosten bedragen € 4,00 dus voor €24,00 heb je en een workshop op je laptop en een pakketje in huis!

Meld je aan via info@juliettepestel.com


VERKNIPTE VERHALEN EN UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND IN 2021

Ook in 2021 bieden we deze 2 enorm fijne workshops aan. We hebben er weer enorm veel zin in! Het Unplugged Collage Weekend is iets gewijzigd qua tijd: we doen het voortaan op vrijdag en zaterdag ipv zaterdag en zondag. De inhoud blijft hetzelfde!

Verknipte Verhalen:
zaterdag 24 april en 12 juni, 1 hele dag workshop collage en tekst, met heerlijke lunch en incl materialen. € 95,00

Unplugged Collage Weekend:
vrijdagmiddag 28 + zaterdag 29 mei en vrijdagmiddag 2 + zaterdag 3 juni, lekker 2 dagen ontspannen werken met mixed media en collage en dat binden tot een leporello. Incl thee en koffie met lekkers en een heerlijke vegetarische/vegan lunch met soep of salade op zaterdag. We sluiten zaterdagmiddag af met een uitgebreide borrel. Incl materialen € 210,00

Meld je aan via info@juliettepestel.com


CUT & PASTE 1 en 2
collage cursussen

Voor de zomervakantie 2021 geef ik nog 1 x de collage cursussen Cut & Paste 1 en Cut & Paste 2, dus grijp je kans als je altijd nog eens wilde meedoen. Sommige lessen komen na de zomer terug als workshop of korte workshop reeks, maar als cursus zullen ze niet meer op de agenda staan.

Cut & Paste 1, het begin van collage: 17, 25, 31 maart, 7, 14 en 21 april
Cut & Paste 2, vervolgcursus met gemengde technieken: 12, 19, 26 mei, 2, 9, 16 juni
Op woensdagen van 14.00 – 16.00 en avonden van 19.00 – 21.00. Bij voldoende belangstelling komt er een ochtend groep van 10.00 – 12.00 uur

Voor deze cursus betaal je €125,00, incl alle aangeboden materialen. Je kunst desgewenst in 2 termijnen betalen.

Meld je aan via info@juliettepestel.com


KUNSTCOACHING EN PRIVELESSEN


Op afspraak geef ik al jaren advies aan mensen over hun werk. Zo kwamen er mensen hun portfolio laten zien, wilden er mensen advies over hun toelating of over hoe ze verder kunnen in hun werk. Advies over exposeren, over zichtbaarheid, over positionering, over het gebruik van social media voor je werk, uitleg over technieken, over het maken van series en nog veel meer zijn al aan bod gekomen.

Als dit ook iets voor jou is, stuur me een mailtje, dan kunnen we overleggen wat je nodig hebt en plannen we een of meerdere afspraken in. Ik stem de afspraken af op jouw behoefte aan input van mij. Tevens geef ik je een idee van de kosten.

Er zijn een aantal cursisten die graag privéles willen hebben. Ook dat is uiteraard mogelijk, elke les kan ook privé gegeven worden. De kosten zijn dan wel anders dan de reguliere kosten van de lessen, maar daar komen we vast uit.

Meld je aan via info@juliettepestel.com.


WERK IN OPDRACHT


een exclusief voor jou gemaakte collage
Wil je een mooi kunstwerk met persoonlijke herinneringen aan iemand? Ik maak dat voor je! Na een uitgebreid gesprek, naar wens online of in het atelier, bespreken we wat de mogelijkheden binnen jouw budget zijn. We bespreken het materiaalgebruik, de drager, het onderwerp en het narratief. Ik kan materiaal van jou in de collage verwerken, zo wordt het werk nóg persoonlijker. Neem contact met me op, dan kijken we wat er mogelijk is!
Stuur een berichtje naar info@juliettepestel.com


ONLINE WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN


op een dag en tijd die jou uitkomt
Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een online workshop volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois, ieder veilig in je eigen huis. Er staan collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken en wat we zelf nog bedenken op het programma.

Je krijgt een instructie door een filmpje te bekijken en daarna kunnen we via Zoom of Facebook Ruimtes in een besloten groep met elkaar in contact komen. Dit is nog in ontwikkeling, maar heb je interesse, stuur me dan aub een mailtje


EXPOTIP: SPLENDID ISOLATION
Denim collages van Ian Berry


Op 1 december opent in Museum Rijswijk de solo expositie van Ian Berry met collages gemaakt van denim. Ja je leest het goed, van spijkerbroeken stof dus! Weer een mooi voorbeeld dat je met praktisch alles een collage kunt maken. te zien. Fijn te combineren met een bezoek aan the Juror. Koop je tickets via de link


INSPIREREND COLLAGEBOEK
Collage by Women – Rebeka Elizegi

Als ik later groot ben, wil ik in dit boek staan. Wat een prachtboek! Tjokvol vrouwelijke kunstenaars die collages maken. Elke pagina denk je weer: waaaauw. Met dit boek heb je een schitterend overzicht van de rijkdom van collage. Je kunt dit boek bij je boekhandel in de buurt kopen of bestel het via Bol

TENSLOTTE

Nog 3 dingen waar ik de afgelopen tijd enorm blij van werd:

Dat een kunstenaar, op wiens schilderij ik mega verliefd ben maar wiens giclee print daarvan helaas te duur was, me spontaan en voor niks, een foto stuurde zodat ik zelf een kleine print kan laten maken.

Dat ik deze week samen met Daan met verf gespeeld heb. Gewoon als kinderen, een hoop lol op grote vellen met verf experimenteren. Eigenlijk net als we in de workshops Verknipte Verhalen en Unplugged Collage Weekend doen met cursisten, maar wij deden het zelf eigenlijk nooit…het was SUPER leuk en smaakt naar meer.

En dan een verzameling: contacten met cursisten, een leuk gesprek met iemand die zich opgaf voor een cursus, een wandeling met een vriendin, een mooi ingepakt pakketje, mijn gezin en ja, uiteraard ook weer mijn kleinzoon.

Hoop dat jullie gezond zijn en blijven! En dat je fijne, ontspannen momenten hebt.

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, of gewoon even wil laten weten hoe het met je gaat, ik hoor het graag 🙂

Dank je wel voor het lezen. Doorsturen naar iemand die geïnteresseerd is, is fijn.


Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel