Veranderingen….

Hoi allemaal!

April sloeg ik over, te druk met veranderingen, nieuw logo, nieuwe site, beslissingen nemen, knopen doorhakken.

Het prachtige nieuwe logo, gemaakt door Meta Menkveld is klaar. De fantastische site, die gemaakt wordt door Raymond de Brieder is dat nog niet, maar je kan wel alvast kijken. Er staan nog een aantal blabla teksten in, sommige pagina’s zijn nog niet toegevoegd, maar ik hoop hem deze maand als klaar te kunnen beschouwen.

De knopen die zijn doorgehakt betreffende mijn lessen. Ik ga me vanaf september alleen bezighouden met les aan volwassenen. Ik heb nog een aantal afgesproken klussen en die maak ik uiteraard af. Na jaren met enorm veel plezier met kinderen gewerkt te hebben, is het goed om een nieuwe weg in te slaan. Het voelt goed, evenals het weggeven van heel veel materiaal aan collega’s die nog wel met kinderen werken. Ik beperk me voortaan tot mijn neefjes en nichtje en over een tijd, mijn kleinzoon.

Ik stoei met een nieuwe lay out voor de nieuwsbrief, passend bij mijn nieuwe site, maar ik heb altijd ruzie met Mailchimp, dus wellicht ga ik het anders doen. Ik zal het maar even gewoon zo houden voor nu…;-)

In deze nieuwsbrief o.a.:

• Collagewerkplaats start 15 mei
• Workshop Mindfulness en Buttons
Unplugged Collage Weekend 7 en 8 sept
• Cut & paste, Collagecursus met gemengde technieken start weer op 4 september in de ochtend en in de avond.
• Markten in juni
• Mijn werk in een project, een boekje, een tijdschrift, een museum!

————————————————

COLLAGEWERKPLAATS
start woensdag 15 mei

A.s. woensdagochtend start de werkplaats. 4 weken, tot en met 5 juni kan je van half 10 tot 12 uur aan je eigen collage project werken, met begeleiding. Ik kan je een opdracht geven, je kunt een eerder bij mij geleerde techniek verder uitwerken of je start iets heel nieuws. Je betaalt per les € 16,50 en het is fijn als je minimaal 2 lessen meedoet.
Opgeven kan via juliettepestel@gmail.com

————————————————

WORKSHOP MINDFULNESS EN BUTTONS MAKEN
donderdag 27 juni 19.15 – 21.30 uur

Hende Bauer van Centrum Mindfulness Den Haag en ik kennen elkaar ruim 11 jaar, onze beide bedrijven bestaan 11 jaar en bevinden zich in hetzelfde gebouw, de Aap. Ik zat in haar eerste Mindfulness training. Hende heeft ook op de academie gezeten, dus raakvlakken zat. We hadden de wens om samen te werken en dat gaat gebeuren!

Eerst een meditatie van Hende, in haar prachtige ruimte in hetzelfde gebouw waar ik zit, daarna gaan we in mijn atelier collagebuttons maken, met een mindful thema. Dat kan dus van alles zijn, zolang je maar aandacht hebt 😉

De workshop gaat € 30,00 kosten en je kunt je opgeven op juliettepestel@gmail.com. Er komt nog een facebookevenement en in de nieuwsbrief van volgende maand zal ik er op terugkomen.

————————————————

UNPLUGGED COLLAGE WEEKEND
zaterdag 7 en zondag 8 september

Wat dacht je van een heel weekend collage en gemengde technieken? Er helemaal uit, tot rust komend in het atelier en je volledig richten op creeeren en ontspannen? Met heerlijke lunches en op zaterdag een zalige vegetarische maaltijd?
Ik ben bezig met het programma, ik kan je wel alvast vertellen dat we een leporelloboek (zigzag, accordeonvouw) gaan maken. We gebruiken de lunch en het diner op zaterdag ook in mijn atelier, maar als het mooi weer is kan dat lekker buiten.
Ik heb zelfs al 4 aanmeldingen en kreeg net een bericht uit België van een vrouw die dan ook graag een overnachting in de buurt zoekt! Allemaal nog voordat er maar 1 woord over geschreven was :-).

Op zaterdag werken we van 10 – 18, daarna diner, op zondag werken we van 10 – 16 en sluiten we af met een borrel.
De kosten voor dit weekend zouden normaal gesproken incl alle maaltijden en materialen € 225,00 zijn maar omdat dit de eerste keer is dat ik een heel weekend bied ik hem aan voor € 195,00 all in.

Heb je interesse, wil je meer info of wil je je opgeven? Mail me op juliettepestel@gmail.com

————————————————

CUT & PASTE, CURSUS COLLAGE & GEMENGDE TECHNIEKEN
vanaf woensdag 4 september

Woensdagochtend 9.30 – 12.00 en woensdagavond 19.15 – 21.45 uur, 12x

De nieuwe cursus is zo leuk! En dat vind niet alleen ik, maar ook de enthousiaste cursisten!

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. In de nieuwe cursus gaan we flink van de diversiteit proeven.

Elke week staat er een collagetechniek centraal. Zo gaan we kijken naar fotomontage, wat verf en collage met elkaar te maken kunnen hebben, tekst in collage, abstractie, grafische grapjes, naaien in collage en nog veel meer. We nemen collage zelfs mee naar buiten!

Elke week krijgen jullie na de les wat info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 195,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 3 termijnen betaalt, dan kan dat ook.

In een volgende nieuwsbrief link ik naar het Facebookevenement. Je kunt je alvast opgeven via juliettepestel@gmail.com

————————————————

MARKTEN IN JUNI
16 en 23 juni

Op 16 juni vind je Daan en mij op de Original Market bij Museum Volkenkunde in Leiden. Dat is een Lifestylemarket en tegelijkertijd is er een Yogafestival.
Je kunt bij Daan en mij collage buttons komen maken aan de workshoptafel.

Op 23 juni staan we op de 070 Vintagemarkt bij Greens in het Westbroekpark in Den Haag.

Op beide markten zijn collages, prints, buttons, ansichtkaarten te koop en kun je je inschrijven voor cursussen en workshops

————————————————

MIJN WERK IN
een project, een boekje, een tijdschrift, een museum!

Het boekje voor The Sketchbook Project, van The Brooklyn Art Library in New York City is af! Je kunt het vinden op de site met als naam Mended History, onder nummer

Ik heb 2 collages gemaakt voor World Collage Atlas van Coupee Collage Collective, vandaag (11 mei) opent de expositie in het particuliere museumVerbeke Foundation in Kemzeke, Belgie. Heel erg leuk is dat ik daar een workshop host met mijn collectief Blijven Plakken

The Perks of Climate Change

Collage, 32 x 42, te zien in de Verbeke Foundation

En allebei van mijn in maart ingezonden werken zijn geplaatst in het tijdschrif Little Sister Zine.

————————————————

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN
op een dag en tijd die jou uitkomt

Vorige maand kwamen Brigitta en 3 vriendinnen samen een workshop in het atelier volgen. Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois in een inspirerende omgeving. Samen met een groep vriend(inn)en, familieleden of collega’s kan een workshop boeken van een dagdeel of een hele dag. En de workshop kan uitgebreid worden met een lunch, tea of borrel!

Workshops die je zoal kunt boeken zijn verschillende collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken, collage buttons maken, stempels snijden.
Neem contact op voor de mogelijkheden en prijzen.

————————————————

TENSLOTTE

Het is mei en ik ben verkouden en echt niet de enige. Maar het warmere weer is in aantocht, dan kan de thermostaat weer omlaag en de sjaal weer in de kast.

Dank je wel voor het lezen en ik hoop je snel in het atelier te zien!

Super als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen en als je ‘m doorgestuurd hebt gekregen en voortaan ook wilt lezen, klik dan hier 🙂
Heel hartelijke groetjes!

Juul

Juliette Pestel