We Creëren Gewoon Een Nieuwe Wereld
Als De Oude Ons Niet Bevalt

Hoi allemaal!

Een cursiste zei van de week: “het is zo leuk dat als je iets niet bevalt aan een foto, je die met collage gewoon verandert”. “Klopt, je schept je eigen wereld” zei ik. “Eigenlijk ben ik een soort God” antwoordde ze. 
Was het maar zo eenvoudig he, dat we de klimaatcrisis achter bloemetjes konden plakken, ziektes uitknippen en naar de papierbak verwijzen en alle verdere ellende in de wereld gezellig konden maken. Helaas, dat kan wel in een collage, maar niet in het echt.

Het is heel fijn om een gezellige, mooie, vrolijke, optimistische collage te maken, zo blijf je zelf ook vrolijk. Maar als je iets wilt veranderen aan de wereld (al begin je klein en bij jezelf) dan kan collage heel goed gebruiken om een boodschap uit te dragen. Dat kan zowel schokkend en confronterend als op een vrolijke, optimistische manier en nog vele andere manieren. Zo kan je ook als collagemaker je steentje bijdragen aan bewustwording of informatie geven, een toekomstbeeld schetsen of aandacht vragen voor iets dat NU aandacht nodig heeft. Zelf probeer ik wat ik belangrijk vind op een positieve manier uit te dragen, vaak met een sarcastisch grapje of door te overdrijven. 
Ik denk erover om een workshop Collage Artivist (artist + activist) aan te bieden. Ben benieuwd naar je mening!

Niet iedereen wil de collage barricades op, dus blijf vooral ook gezellig knippen en plakken. Doe ik ook regelmatig 😉

Heel graag tot ziens in het atelier!
 
In deze nieuwsbrief o.a.:

• Nieuw werk
• Werk in opdracht
• Mijn werk in Collage Care
• Workshops en cursussen in het najaar
• Privelessen en kunstcoaching
• Open Ateliers Den Haag, 2 en 3 oktober
• Video van een collega
 

NIEUW WERK

Afgelopen weekend presenteerde ik een nieuwe serie collage werken tijdens Open Ateliers Den Haag. Ik maakte 14 collages en dit is er een van! De serie heet I Love Butterflies (But I Can Never Finish A Whole One) en gaat over dat we allemaal zo van de natuur houden maar ondertussen onze ogen willen sluiten (begrijpelijk) voor hoe hard de boel achteruit gaat en daarom recht praten wat krom is. Dus dan toch bij Amazon te bestellen (ik dus, maar ik probeer alleen bij de nederlandse…) het vliegtuig te pakken naar Parijs (een vriendin: “maar ik doe al aan afvalscheiding”) of een flink houtvuur stoken (de buurman: “de uitstoot van fabrieken is echt veel erger”) etc. Jazeker, ik sta hiermee op een zeepkistje (wel heel elegant) en denk dat het wel degelijk uitmaakt wat we persoonlijk op micro niveau doen.  Mijn mening kan je ook laten voor wat het is en van de collages genieten. Ben er zelf eerlijk gezegd wild enthousiast over en kan er nog veel meer over vertellen.

Wil je er meer weten over dit werk? Stuur dan een mailtje naar info@juliettepestel.com

 
WERK IN OPDRACHT

Een exclusief voor jou gemaakte collage!

Wil je een mooi kunstwerk met persoonlijke herinneringen aan iemand? Ik maak dat voor je! Na een uitgebreid gesprek, naar wens online of in het atelier, bespreken we wat de mogelijkheden binnen jouw budget zijn. We bespreken het materiaalgebruik, de drager, het onderwerp en het narratief. Ik kan materiaal van jou in de collage verwerken, zo wordt het werk nóg persoonlijker. Neem contact met me op, dan kijken we wat er mogelijk is!
Stuur een berichtje naar info@juliettepestel.com

MIJN WERK IN

COLLAGE CARE

Een boek over hoe collage je kan helpen bij herstel en het leven, geschreven en samengesteld door Laurie Kanyer


Wat een prachtig boek! De collectors editie van het boek Collage Care, transforming emotions and life experiences with collage, is sinds 1 juli uit!! In het boek zie je 150 collages van 132 kunstenaars uit The Kanyer Collection, de grootste private collectie gefocust op collage. Mijn werk zit daar dus bij, zo gaaf! Je kan lezen over 125 manieren waarop collage je kan helpen met moeilijke dingen om te gaan en er staan een aantal testimonials in, waaronder die van mij, waarin ik vertel hoe ik herstelde van een hersenschudding met behulp van collage. 

Je kunt het prachtige boek bestellen bij Amazon 
Er is ook een e-book en dat bestel je bij The Kanyer Collection 
 

CURSUSSEN EN WORKSHOPS

Kijk bij ‘Lessen’ op deze site naar meer informatie

Cut & Paste 2: 8, 15, 22, 29 september, 6 en 13 okt, 13.30 – 15.30 en 19.00 – 21.00 

Collage Lab: 19 juni, 10 juli, 11 september, 16 oktober, 13 november en 11 december  

Blijven Plakken Collage Werkplaats
Ochtendgroep: 8, 15, 22, 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november en 1 december 9.45 – 11.45, 
Middaggroep vanaf 27 oktober ook 6x van 13.30 – 15.30 uur
en wellicht ook nog 6x op vrijdagochtend vanaf 29 okt bij voldoende belangstelling
 

WORKSHOPS 
 
Verknipte Verhalen, hele dag collage, verf en tekst op een beschilderde achtergrond 10.00.- 16.00 met lunch op 9 oktober.

Matisse en Jazz, improvisaties met beschilderd papier en collage op 13 november 13.30 – 15.30 uur 
 

WORKSHOPS MET EEN GROEP BOEKEN

op een dag en tijd die jou uitkomt


Met vriend(inn)en, collega’s, familie samen een workshop volgen? Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn. Het is niet alleen ontspannend en gezellig, maar je maakt ook iets moois. Er staan collage workshops, tekst workshops, workshops boekjes maken en wat we zelf nog bedenken op het programma. 

Heb je interesse, stuur me dan aub een mailtje dan bespreken we de mogelijkheden.
 

KUNST COACHING EN PRIVÉLES

Op afspraak geef ik al jaren advies aan mensen over hun werk. Zo kwamen er mensen hun portfolio laten zien, wilden er mensen advies over hun toelating of over hoe ze verder kunnen in hun werk. Advies over exposeren, over zichtbaarheid, over positionering, over het gebruik van social media voor je werk, uitleg over technieken, over het maken van series en nog veel meer zijn al aan bod gekomen.

Als dit ook iets voor jou is, stuur me een mailtje, dan kunnen we overleggen wat je nodig hebt en plannen we een of meerdere afspraken in. Ik stem de afspraken af op jouw behoefte aan input van mij. Tevens geef ik je een idee van de kosten.

Er zijn een aantal cursisten die graag privéles willen hebben. Ook dat is uiteraard mogelijk, elke les kan ook privé gegeven worden. De kosten zijn dan wel anders dan de reguliere kosten van de lessen, maar daar komen we vast uit.

Meld je aan via info@juliettepestel.com.

COLLAGE VIDEO

Clare Celeste’s collage installaties
 
Clare Celeste maakt prachtige collage installaties van papier. Ze is een artivist (artist + activist) en vraag met haar werk aandacht voor de prachtige diversiteit aan flora en fauna die dreigt te verdwijnen of al verdwenen is.  
In dit filmpje zie je haar werk en legt ze uit wat haar beweegt het werk te maken.
Ik volg op dit moment een online cursus bij haar, wie weet wat hier weer van komt!

TENSLOTTE

Waar werd jij blij van de afgelopen maand? 

Bij mij was dat o.a.: 

De digi detox die ik eind augustus deed, die werkt nóg door
Een enorm inspirerend filmpje van acteur Ravi Surendra  
Leuke enthousiaste cursisten
Het strand eind september 
Knuffels van mijn kinderen en kleinkind!!!

Leuk als je me vertelt waar jij blij van werd/ wordt!

Als je tips, vragen of opmerkingen hebt, of gewoon even wil laten weten hoe het met je gaat, ik hoor het graag 🙂

Dank je wel voor het lezen!

Herfstige groetjes!

Juliette