Lessen

Of je nou zin hebt in een cursus waarin je een creatief proces doorloopt, of technieken wil leren in een workshop, er is van alles mogelijk. Het maakt niet uit of je ervaren bent of niet, je maakt je werk op een bij jou passende manier. Papier, stofjes, vintage materialen, kringloopvondsten en tekst, kunnen met verf-, teken- print- en handwerktechnieken gecombineerd worden. Het is de perfecte plek om jouw creativiteit te laten stromen. 

Experimenteer naar hartelust, haal je inspiratie uit het werk aan de muur of de boeken en materialen uit de kast en leer iets wat je nog niet kent of verdiep wat je al weet. 

Heb je een eigen plan en wil je dat onder begeleiding komen uitvoeren en alle materialen in het atelier gebruiken? Je kunt je dan opgeven voor een van de cursussen of workshops en lekker eigenwijs bezig zijn. Of je geeft je op voor de wachtlijst: zodra er 5 mensen zijn, dan plannen we in overleg een open atelier.

Prijzen zijn altijd inclusief materiaal en btw. Je vindt ze bij de diverse cursussen en workshops


CURSUS


Cut & Paste, cursus collage en gemengde technieken, 6 x

start 29 januari 2020

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. 

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod. 

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

De cursusdata zijn:

26 januari, 5, 12, 19 februari (26 valt uit wegens voorjaarsvakantie)
4 en 11 maart

De ochtendgroep start om 9.30 tot 12.00 uur 

De avondgroep start om 19.15 tot 21.45 uur


WORKSHOP


The Collage Garden

5 oktober 13.00 – 15.00

The Collage Garden is een collaboratief collage project, in de zomer van 2017 in Noorwegen gestart door Missprinted Missprinted
Internationale collagemakers sturen allemaal kleine collages met een tuinthema, die tot een collage tuin worden gecombineerd, zo maken we de wereld met elkaar een beetje vrolijker.


Eind 2017 heb ik de Garden in Leidschendam gerealiseerd en daarna waren er tuinen in New York, Moskou, Nepal, Denver USA en Dundee, UK.

De volgende Collage Garden wordt gerealiseerd in Cartagena in Colombia! Op zaterdag 5 oktober gaan we in mijn atelier tussen 13 en 15 uur aan de slag om kleine tuingerelateerde collages zonder achtergrond te maken, die we gezamenlijk naar Cartagena sturen.

Vind je het leuk om aan dit wereldwijde project mee te doen? Meld je dan aan op info@juliettepestel.com of stuur me een berichtje. De kosten van de workshop zijn slechts 5 euro en vol is vol.

Wil je meer info over The Collage Garden, klik dan op deze link

Unplugged Collage Weekend 18 en 19 januari 2020


Heb je zin in een heerlijk ontspannen weekend? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee hele dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden! Je wordt voorzien van zalige gezonde lunches en op zaterdag een gezamenlijk vegetarisch diner, gecaterd door Aandachtproof.


Juliette Pestel geeft al jaren les in collage en gemengde technieken. Er zijn al ontelbare collages en beeldboeken gemaakt in vele workshops en cursussen. Niet eerder gaf ze een heel weekend, maar het nieuwe atelier aan het Westeinde in Den Haag is daar een perfecte plek voor. Het weekend wordt georganiseerd ism Daan Lefebure.


Er is plek voor maximaal 10 personen. De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers, 2 lunches en de avondmaaltijd op zaterdag en btw.


Data en tijden:
Zaterdag 18 januari 10.00 – 18.00, aansluitend diner
Zondag 19 januari 10.00 – 16.00, we sluiten af met een borrel


Je kunt je opgeven via info@juliettepestel.com


WORKSHOP MET EEN GROEP BOEKEN


In een paar uur een leuke techniek leren, met fijne materialen werken of een hele dag (met lunch) aan de slag. Je kunt een workshop boeken met familie, vrienden of collega’s, zowel in het atelier als op locatie


Workshops die je kunt boeken met een groep vrienden of collega’s of als vrijgezellendag of verjaardagsfeest, naar wens uitgebreid met thee/koffie met taart, lunch of borrel naar keuze, prijs op aanvraag:

COLLAGEWORKSHOPS

Mixed media collage op doek: hele dag, met lunch

Collage en verf, workshop 2,5 uur

Dada en fotomontage, workshop 2,5 uur

Collage van ephemera, materiaal dat je meestal weg gooit, zoals kranten, junkmail, tickets, couponnen, enveloppen, en nog veel meer, workshop 2,5 uur

Collage en draad, naaien in een collage of een oude foto, workshop 2,5 uur

Collage en tekst, net als Burroughs en Bowie, cut up techniek, workshop 2,5 uur

Grafische grapjes, collage distortion, workshop 2,5 uur

Street Art Collage, workshop hele dag of 2 dagdelen

Shadowbox, collage en assemblage (3D) in een doosje, workshop 2,5 uur

WORKSHOPS BEELDBOEKEN EN ANDERE BOEKEN

Maak je eigen Beeldboekje, een hele dag met verschillende materialen en technieken aan de slag, incl lunch

Deze workshop kan ook uitgebreider, als cursus worden aangeboden.

Boekjes maken, een dagdeel aan de slag en schetsboekjes maken in een makkelijk, pamflet of touwtjesbinding

EXPERIMENTENWORKSHOPS

Mark making, oftewel sporen maken, met verf, gesso, natuurlijke materialen, werken op muziek, los en spontaan, zonder doel. We kunnen met deze experimenten een collage of boekje maken. Workshop van een dagdeel of hele dag

PRINTWORKSHOPS

Stempels of lino snijden en dit afdrukken op een kaart, labels, of iets anders, workshop 2,5 uur

Werken met transfers op papier en stof, technieken workshop, 2,5 uur of als je er nog iets mee wilt maken, uitbreidbaar.

TEKSTWORKSHOPS

Poezieposter met collage en druktechnieken, workshop hel3 dag

Found poems, gevonden gedichten, workshop 2,5 uur