Lessen

Of je nou zin hebt in een cursus waarin je een creatief proces doorloopt, of technieken wil leren in een workshop, er is van alles mogelijk. Het maakt niet uit of je ervaren bent of niet, je maakt je werk op een bij jou passende manier. Papier, stofjes, vintage materialen, kringloopvondsten en tekst, kunnen met verf-, teken- print- en handwerktechnieken gecombineerd worden. Het is de perfecte plek om jouw creativiteit te laten stromen. 

Experimenteer naar hartelust, haal je inspiratie uit het werk aan de muur of de boeken en materialen uit de kast en leer iets wat je nog niet kent of verdiep wat je al weet. 

Heb je een eigen plan en wil je dat onder begeleiding komen uitvoeren en alle materialen in het atelier gebruiken? Je kunt je dan opgeven voor een van de cursussen of workshops en lekker eigenwijs bezig zijn. Of je geeft je op voor de wachtlijst: zodra er 5 mensen zijn, dan plannen we in overleg een open atelier.

Doelgroepen

Voor workshops met doelgroepen zijn er mooie mogelijkheden. Zo zijn er diverse workshops gegeven  aan mensen met psychische kwetsbaarheid, mensen met verstandelijke beperking, mensen met dementie. Neem contact op als je meer wilt weten. info@juliettepestel.com

Bedrijven, organisaties, scholen

Workshops op maat voor bedrijven, organisaties en scholen, zowel in eigen atelier als op locatie. Vraag naar de mogelijkheden via info@juliettepestel.com


CURSUS


Cut & Paste 1, cursus collage, 6 x

start 19 mei 2021

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. 

In deze korte cursus gaan we kijken naar de geschiedenis van collage, zoals Picasso, Dada en Kurt Schwitters en naar verschillende hedendaagse collage kunstenaars. Het grootste deel van de cursus zijn jullie uiteraard collages aan het maken. Begrippen als fotomontage, ephemera, tekst, vorm, narratief en meer komen aan bod. 

Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.

De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 

De cursusdata zijn:

Woensdagen 19, 26 mei, 2, 9, 16 en 23 juni


We werken in de middag van 13.30 – 15.30 uur en in de avond van 19.00 tot 21.00 uur

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


Cut & Paste 2 Vervolgcursus, 6x

start 8 september 2021

Heb je na de cursus Cut & Paste zin in meer collage? Of maak je al een tijdje collages en wil je ook eens wat andere technieken proberen?

Op 8 september start de vervolgcursus! 6 lessen waarin we gaan werken met collage en verf, collage en draad, abstracte collage, grafische grapjes en street art collage. We laten ons inspireren door diverse kunstenaars.


Vaak krijgen jullie na de les info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.


De cursus kost € 125,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 2 termijnen betaalt, dan kan dat..


De data zijn:

Woensdagen 8, 15, 22, 29 sept, 6 en 13 oktober

We werken in de middag van 13.30 – 15.30 uur en in de avond  van 19.00 tot 21.00 uur

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


Collage Lab

Cursus voor gevorderde collagemakers start 15 mei 2021

Maak je regelmatig collages? Of kom je er niet toe en mis je het? Zou je meer de diepte in willen gaan? Wil je feedback en tips om verder te kunnen? Kortom, wil je je verder ontwikkelen? 
Als ervaren collagemaker kan het soms lastig zijn je ritme te vinden. Of wil je gewoon meer weten, meer leren. Samenwerken. Of naar een bepaald doel toewerken.  

In mei 2021 start de cursus Collage Lab weer, waarbij we 1x in de maand op zaterdagochtend samenkomen in mijn atelier. Vast onderdeel van de lessen zal een werkbespreking zijn, daarnaast staat elke les in het teken van een thema, waarbij je materiaal verzamelt, we een collage oefening doen en/of een opdracht voorbereiden. De tussenliggende weken werk je aan de opdracht, dat werk bespreken we dan de volgende les. 

De data zijn:

Zaterdagen 15 mei, 19 juni, 10 juli, 11 september, 16 oktober en 13 november van 10.15 – 12.15 uur

De kosten van deze 6 lessen zijn 125,00 incl materialen, koffie, thee en koekjes. Je mag dit bedrag desgewenst in 2 termijnen betalen. Max. 8 deelnemers.

Er komt evt een extra groep op vrijdagen.


WORKSHOPVerknipte Verhalen, workshop Collage en Tekst, 1 dag met lunch

zaterdag 24 april 2021, herhaald op zaterdag 5 juni 2021

We gaan de hele dag aan de slag met collage en tekst! 

Een collage maak je door van bestaand beeldmateriaal een nieuw beeld te maken. Op dezelfde manier kan je ook met tekst werken. Je snijdt of knipt woorden of zinsdelen uit en maakt vervolgens een geheel nieuw gedicht of verhaaltje. 

We gaan eerst naar tekst zoeken en werken zoals Tristan Tzara, William S. Burroughs en David Bowie ons lieten zien. 
Geïnspireerd door die tekst maken we een geschilderde achtergrond, waar we vervolgens met collage een beeld op maken. Uiteraard wordt de eerder gemaakte tekst hier aan toegevoegd. 

De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur en kost € 80.00 inclusief materialen, vegetarische (ook vegan mogelijk) lunch, koffie, thee en lekkers. 

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


Unplugged Collage Weekend, 2 dagen met vrijdagmiddagborrel en 1x lunch

Vrijdag 28 en zaterdag 29 mei

Herhaald op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober


Heb je zin in een heerlijk ontspannende (bijna) weekend workshop? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan twee dagen collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden! Je wordt voorzien van lekkere thee en koffie met koekjes, een vrijdagmiddagborrel en een zalige gezonde vegetarische/vegan lunch met soep en salade op zaterdag .


Juliette Pestel geeft al jaren les in collage en gemengde technieken. Er zijn al ontelbare collages en mixed media collage boeken gemaakt in vele workshops en cursussen. Het weekend wordt georganiseerd ism Daan Lefebure.


Er is plek voor maximaal 9 personen. De kosten zijn € 195,00 inclusief materiaal, koffie/thee, sap en lekkers, de borrel, de lunch.


Tijden:

Vrijdag 13.00 – 17.00, we sluiten af met een uitgebreide borrel

Zaterdag 10.00 – 17.00, incl vegetarische/vegan lunch met soep en salade

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


Nieuwe workshops!!!

MATISSE & JAZZ
improvisaties met beschilderd papier en collage
19 juni, herhaald op 10 juli, 13.00 – 15.00 

Matisse hield van jazzmuziek en liet zich erdoor inspireren. Wij laten ons ook inspireren door jazzmuziek én door de prachtige knipsels van Matisse, die hij direct uit vooraf beschilderde vellen papier knipte. Na de collagewerken van Matisse, o.a. uit zijn kunstenaarsboek Jazz, bekeken te hebben, gaan jullie zelf aan de slag. We werken in eerste instantie intuïtief en improviserend terwijl we naar verschillende soorten jazzmuziek, zowel rustig als uptempo, luisteren. In jazzmuziek wordt ook volop geimproviseerd. Na het knippen leggen we composities neer. Als die definitief zijn plak je ze vast en voeg je er aan toe wat je wilt. Je gaat naar huis met 1 groter of een paar kleinere persoonlijke kunstwerken. 

De kosten zijn € 35,00 per persoon. Het aantal deelnemers hangt af van de maatregelen, maar de groep.zal nooit groter zijn dan 9 mensen. 

Klik hier voor de link naar het Facebook evenement.
Meld je aan via info@juliettepestel.com


STREET ART COLLAGE
hele dag, incl lunch
3 juli 10.00 – 16.00


Hou je van collage, fotografie en street art? We combineren deze drie dingen in de workshop Street Art Collage! Ik laat verschillende voorbeelden zien van kunstenaars die straatkunst maken met collage. We concentreren ons vervolgens op ‘locative collage’. Je maakt zelf kleine collage composities die we vervolgens na de heerlijke lunch buiten gaan neerzetten, waarbij we de ruimte waarin we zijn, de strsat of de natuur, als achtergrond gebruiken en dan fotograferen.  

€80,00, incl materialen en vegetarische lunch met vegan opties

Neem zelf een camera mee of een smartphone waarbij je scherpte/diepte kan instellen. Heb je dit niet, ik neem zelf mijn camera mee, maar als je je eigen mee neemt is dat wel zo makkelijk. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


WORKSHOP MET EEN GROEP BOEKEN


In een paar uur een leuke techniek leren, met fijne materialen werken of een hele dag (met lunch) aan de slag. Je kunt een workshop boeken met familie, vrienden of collega’s, zowel in het atelier als op locatie


Workshops die je kunt boeken met een groep vrienden of collega’s of als vrijgezellendag of verjaardagsfeest, naar wens uitgebreid met thee/koffie met taart, lunch of borrel naar keuze, prijs op aanvraag:

COLLAGEWORKSHOPS

Mixed media collage op doek: hele dag, met lunch

Collage en verf, workshop 2,5 uur

Dada en fotomontage, workshop 2,5 uur

Collage van ephemera, materiaal dat je meestal weg gooit, zoals kranten, junkmail, tickets, couponnen, enveloppen, en nog veel meer, workshop 2,5 uur

Collage en draad, naaien in een collage of een oude foto, workshop 2,5 uur

Collage en tekst, net als Burroughs en Bowie, cut up techniek, workshop 2,5 uur

Grafische grapjes, collage distortion, workshop 2,5 uur

Street Art Collage, workshop hele dag of 2 dagdelen

Shadowbox, collage en assemblage (3D) in een doosje, workshop 2,5 uur

WORKSHOPS BEELDBOEKEN EN ANDERE BOEKEN

Maak je eigen Beeldboekje, een hele dag met verschillende materialen en technieken aan de slag, incl lunch

Deze workshop kan ook uitgebreider, als cursus worden aangeboden.

Boekjes maken, een dagdeel aan de slag en schetsboekjes maken in een makkelijk, pamflet of touwtjesbinding

EXPERIMENTENWORKSHOPS

Mark making, oftewel sporen maken, met verf, gesso, natuurlijke materialen, werken op muziek, los en spontaan, zonder doel. We kunnen met deze experimenten een collage of boekje maken. Workshop van een dagdeel of hele dag

TEKSTWORKSHOPS

Poezieposter met collage en druktechnieken, workshop hel3 dag

Found poems, gevonden gedichten, workshop 2,5 uur

Boek je workshop op maat via info@juliettepestel.com en vraag naar prijzen en mogelijkheden