Lessen

Of je nou zin hebt in een cursus waarin je een creatief proces doorloopt, of technieken wil leren in een workshop, er is van alles mogelijk. Het maakt niet uit of je ervaren bent of niet, je maakt je werk op een bij jou passende manier. Papier, stofjes, vintage materialen, kringloopvondsten en tekst, kunnen met verf-, teken- print- en handwerktechnieken gecombineerd worden. Het is de perfecte plek om jouw creativiteit te laten stromen. 

Experimenteer naar hartelust, haal je inspiratie uit het werk aan de muur of de boeken en materialen uit de kast en leer iets wat je nog niet kent of verdiep wat je al weet. 

Heb je een eigen plan en wil je dat onder begeleiding komen uitvoeren en alle materialen in het atelier gebruiken? Je kunt je dan opgeven voor een van de cursussen of workshops en lekker eigenwijs bezig zijn. Of je geeft je op voor de wachtlijst: zodra er 5 mensen zijn, dan plannen we in overleg een open atelier.

Prijzen zijn altijd inclusief materiaal en btw. Je vindt ze bij de diverse cursussen en workshops


CURSUS


Cut & Paste, cursus collage en gemengde technieken, 12 x start 4 september

Collage is een fantastisch medium. Enerzijds laagdrempelig, zodat het niet ingewikkeld is om te starten en anderszijds enorm divers. In de nieuwe cursus gaan we flink van de diversiteit proeven.


Elke week staat er een collagetechniek centraal. Zo gaan we kijken naar fotomontage, wat verf en collage met elkaar te maken kunnen hebben, tekst in collage, abstractie, grafische grapjes, naaien in collage en nog veel meer. We nemen collage zelfs mee naar buiten!
Elke week krijgen jullie na de les wat info toegestuurd om wat dieper op het onderwerp in te gaan, als je wilt. Dat kan een tekst zijn, een filmpje, een link naar een kunstenaar, of wat voor moois ik dan ook nog ga tegen komen.


De cursus kost € 195,00 incl alle materialen en dat zijn er veel. Ook de btw en koffie en thee enzo is inbegrepen. Als je liever in 3 termijnen betaalt, dan kan dat ook. 


De cursusdata zijn:
4, 11, 18 en 25 september

2, 9, 16 en 30 oktober (23 valt uit wegens herfstvakantie)

6, 13, 20 en 27 november

De ochtendgroep start om 9.30 tot 12.00 uur De avondgroep start om 19.15 tot 21.45 uur


WORKSHOP


Mindfulness en Collage buttons, workshop 27 juni

Wil je even uit je hoofd? Lekker ontspannen? Werken met je handen en echt even in het moment zijn?

Wat dacht je van een meditatie bij Centrum voor Mindfulness Den Haag en daarna collage buttons maken met een mindful thema bij Atelier Juliette Pestel in een combi workshop!
Hende Bauer begeleid je bij het mediteren en Juliette Pestel bij het maken.

Hende Bauer van Centrum voor Mindfulness Den Haag en Juliette Pestel van Atelier Juliette Pestel kennen elkaar al meer dan 11 jaar. Hun beider bedrijven bestaan 11 jaar, Juliette zat in Hende’s allereerste mindfulness training en Hende maakt ook collages. Ze zitten ook samen in gebouw de Aap van Bilderdijk aan het Westeinde in Den Haag.
Ze hadden al langer plannen om samen te werken en op 27 juni gaat dat gebeuren!

De kosten voor deze combi workshop zijn €30,00 per persoon.


WORKSHOP MET EEN GROEP BOEKEN


In een paar uur een leuke techniek leren, met fijne materialen werken of een hele dag (met lunch) aan de slag. Je kunt een workshop boeken met familie, vrienden of collega’s, zowel in het atelier als op locatie


Workshops die je kunt boeken met een groep vrienden of collega’s of als vrijgezellendag of verjaardagsfeest, naar wens uitgebreid met thee/koffie met taart, lunch of borrel naar keuze, prijs op aanvraag:

COLLAGEWORKSHOPS

Mixed media collage op doek: hele dag, met lunch

Collage en verf, workshop 2,5 uur

Dada en fotomontage, workshop 2,5 uur

Collage van ephemera, materiaal dat je meestal weg gooit, zoals kranten, junkmail, tickets, couponnen, enveloppen, en nog veel meer, workshop 2,5 uur

Collage en draad, naaien in een collage of een oude foto, workshop 2,5 uur

Collage en tekst, net als Burroughs en Bowie, cut up techniek, workshop 2,5 uur

Grafische grapjes, collage distortion, workshop 2,5 uur

Street Art Collage, workshop hele dag of 2 dagdelen

Shadowbox, collage en assemblage (3D) in een doosje, workshop 2,5 uur

WORKSHOPS BEELDBOEKEN EN ANDERE BOEKEN

Maak je eigen Beeldboekje, een hele dag met verschillende materialen en technieken aan de slag, incl lunch

Deze workshop kan ook uitgebreider, als cursus worden aangeboden.

Boekjes maken, een dagdeel aan de slag en schetsboekjes maken in een makkelijk, pamflet of touwtjesbinding

EXPERIMENTENWORKSHOPS

Mark making, oftewel sporen maken, met verf, gesso, natuurlijke materialen, werken op muziek, los en spontaan, zonder doel. We kunnen met deze experimenten een collage of boekje maken. Workshop van een dagdeel of hele dag

PRINTWORKSHOPS

Stempels of lino snijden en dit afdrukken op een kaart, labels, of iets anders, workshop 2,5 uur

Werken met transfers op papier en stof, technieken workshop, 2,5 uur of als je er nog iets mee wilt maken, uitbreidbaar.

TEKSTWORKSHOPS

Poezieposter met collage en druktechnieken, workshop hel3 dag

Found poems, gevonden gedichten, workshop 2,5 uur