Lessen

Of je nou zin hebt in een cursus waarin je een creatief proces doorloopt, of wil meedoen aan een workshop, er is van alles mogelijk. Het maakt niet uit of je ervaren bent of niet, je maakt je werk op een bij jou passende manier. Papier, stofjes, vintage materialen, kringloopvondsten en tekst, kunnen met verf-, teken- print- en handwerktechnieken gecombineerd worden. Het is de perfecte plek om jouw creativiteit te laten stromen. 

Experimenteer naar hartelust, haal je inspiratie uit het werk aan de muur of de boeken en materialen uit de kast en leer iets wat je nog niet kent of verdiep wat je al weet. 

Je kunt meedoen aan de cursus Blijven Plakken Collage Werkplaats of je aanmelden bij een workshop. Je kunt de workshops ook met een groep vrienden, collega’s of familie boeken.

Doelgroepen

Voor workshops met doelgroepen zijn er mooie mogelijkheden. Zo zijn er diverse workshops gegeven  aan mensen met psychische kwetsbaarheid, mensen met verstandelijke beperking, mensen met dementie. Neem contact op als je meer wilt weten. info@juliettepestel.com

Bedrijven, organisaties, scholen

Workshops op maat voor bedrijven, organisaties en scholen, zowel in eigen atelier als op locatie.  Vraag naar de mogelijkheden via info@juliettepestel.com


CURSUS


Blijven Plakken Collage Werkplaats, 6 x

Groepen op woensdagochtend, -middag en vrijdagochtend

Blijven Plakken Collage Werkplaats is een plek waar je aan collages kunt werken op je eigen manier, in je eigen tempo. Waar we leren van elkaar, waar je individueel of samen aan eigen projecten werkt, daarin ondersteund door Juliette die je met haar grondige kennis en ervaring en niet te vergeten atelier vol materialen op weg of verder helpt. Ook wie liever met een opdracht of aangereikt thema aan de slag gaat!

Er wordt geen groepsles in een vast patroon gegeven, deelnemers worden individueel begeleid. Soms kan er ineens een groepsproject ontstaan of heeft iemand iets inspirerends gezien dat hij/zij/die wil uit proberen. Het kan zomaar voorkomen dat een ander hier in meegesleept wordt.

De Werkplaats is een fijne plek om andere makers te ontmoeten als:

je wilt leren hoe je collages maakt; of als je al langer collages maakt maar het soms zat bent alleen te werken

als je er thuis niet aan toe komt terwijl je zo graag wil maar een stok achter de deur nodig hebt

als je iets nieuws wilt uitproberen

kortom, als je gewoon zin hebt in een gezellige groep collagemakers in een inspirerend atelier tjokvol inspirerende collages, materiaal en boeken, je bent welkom! 

Data:

Woensdagochtendgroep: 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november en 1 december van 9.45 – 11.45 uur

Woensdagmiddaggroep: 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november en 1 december van 13.30 – 15.30 uur

Vrijdagochtendgroep: 29 okt, 5, 12, 19, 26 nov en 3 dec van 10.00 – 12.00 uur 

Als er nog plek is kan je ook later instromen.

Blijven Plakken Collage Werkplaats kost € 110,00 (introductie tarief) incl materiaal, begeleiding, koffie en thee, dit mag desgewenst in 2 termijnen van € 55,00 betaald worden.

Als er nog plek is kan je ook later instromen.

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


WORKSHOPS


Matisse, Collage & Jazz

zaterdag 13 november 2021

Improvisaties met beschilderd papier en collage, 13.30 – 15.30 uur

Matisse hield van jazzmuziek en liet zich erdoor inspireren. Wij laten ons ook inspireren door jazzmuziek én door de prachtige knipsels van Matisse, die hij direct uit vooraf beschilderde vellen papier knipte.

Na de collagewerken van Matisse, o.a. uit zijn kunstenaarsboek Jazz, bekeken te hebben, gaan jullie zelf aan de slag. We werken in eerste instantie intuïtief en improviserend terwijl we naar verschillende soorten jazzmuziek, zowel rustig als uptempo, luisteren. In jazzmuziek wordt ook volop geimproviseerd.

Na het knippen leggen we composities neer. Als die definitief zijn plak je ze vast en voeg je er aan toe wat je wilt. Je gaat naar huis met 1 groter of een paar kleinere persoonlijke kunstwerken. 

De kosten zijn € 35,00 per persoon. Het aantal deelnemers hangt af van de maatregelen, maar de groep zal nooit groter zijn dan 9 mensen. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com


Collage & Street Art

Datum in 2022 volgt, ook te boeken met een groep

COLLAGE EN STREET ART
workshop, deels buiten
Datum volgt 10.00 – 14.30


Hou je van collage, fotografie en street art? We combineren deze drie dingen in de workshop Collage en Street Art !

Ik laat verschillende voorbeelden zien van kunstenaars die straatkunst maken met collage. We concentreren ons vervolgens op ‘locative collage’, zo genoemd door collage street artist Miss Printed uit Noorwegen.

⁶Je maakt zelf kleine collage composities die we vervolgens na de heerlijke thee of koffie met lekkers en je eigen boterhammen buiten gaan neerzetten, waarbij we de ruimte waarin we zijn, de straat of de natuur, als achtergrond gebruiken en dan fotograferen.  

€55,00, incl materialen en thee/koffie en lekkers, zelf lunch mee

Neem zelf een camera mee of een smartphone waarbij je scherpte/diepte kan instellen. Heb je dit niet, ik neem zelf mijn camera mee, maar als je je eigen mee neemt is dat wel makkelijker. 

Meld je aan via info@juliettepestel.com

De foto’s linksonder, rechts midden en rechtsonder zijn werken van Miss Printed, de andere twee zijn van Juliette Pestel.  


Dada en Fotomontage, collage workshop

Zaterdag datum volgt 10.00 – 12.00

Dada gaf ons fotomontage, het maken van een collage met (stukjes van) foto’s. We zien deze techniek overal terug in kunst, reclame, illustraties. In deze workshop vertel ik meer over de stroming Dada en enkele belangrijke mensen hierin en daarna gaan we uiteraard aan de slag. 


Deze workshop kost  € 35,00 incl koffie, thee en lekkers. 
Klik op de link naar het Facebook evenement


Verknipte Verhalen, collage en tekst workshop, 1 dag met lunch

Nieuwe data in 2022 volgen

We gaan de hele dag aan de slag met collage en tekst! 

Een collage maak je door van bestaand beeldmateriaal een nieuw beeld te maken. Op dezelfde manier kan je ook met tekst werken. Je snijdt of knipt woorden of zinsdelen uit en maakt vervolgens een geheel nieuw gedicht of verhaaltje. 

We gaan naar tekst zoeken en werken zoals Tristan Tzara, William S. Burroughs en David Bowie ons lieten zien. 

De workshop duurt van 10.00 tot 15.30 uur en kost € 80.00 inclusief materialen, vegetarische (ook vegan mogelijk) lunch, koffie, thee en lekkers. 

Schrijf je in via info@juliettepestel.com


Schrijf je in via info@juliettepestel.com


Unplugged Collage Zomerweek

20 t/m 24 juni 2022, 10.00 – 13.00 uur


Heb je zin in een heerlijke ontspannende midweek met mixed media collage workshops? Even geen afleiding door social media, e-mails of sociale verplichtingen, maar heerlijk creëren in een mooi, groot en inspirerend atelier in hartje Den Haag?

We gaan 5 ochtenden van 10.00 – 13.00 collage maken, met verschillende technieken werken en het geheel tot een boekje binden! Je kunt ook in een bestaand oud boek werken.

Je wordt voorzien van lekkere thee en koffie met koekjes en fruit.


Juliette Pestel geeft al jaren les in collage en gemengde technieken. Er zijn al ontelbare collages en mixed media collage boeken gemaakt in vele workshops en cursussen. De Unplugged Collage Zomerweek wordt georganiseerd ism Daan Lefebure.


Er is plek voor maximaal 9 personen. De kosten zijn € 175,00 inclusief materiaal, koffie/thee, sap en lekkers.

Schrijf je in via info@juliettepestel.com

Aanvullende tip voor een fijne week:

Misschien fijn om juist deze week de middagen iets gaan doen dat een aanvulling is op deze workshops? Je kan het uiteraard zelf invullen maar we hebben tips: naar het strand of park bijvoorbeeld en daar knippen; materialen kopen bij diverse winkels; naar het Kunstmuseum, Museum Beelden aan Zee of Museum Voorlinden en fijne horeca zaken die ervoor zorgen dat je Unplugged Collage Week een week vol creativiteit is met veel aandacht voor jezelf en je proces. Unplugged bij voorkeur!

Wil je in de buurt overnachten? Er zijn verschillende opties, vraag er gerust naar!


WORKSHOP MET EEN GROEP BOEKEN


In een paar uur een leuke techniek leren, met fijne materialen werken of een hele dag (met lunch) aan de slag. Je kunt een workshop boeken met familie, vrienden of collega’s, zowel in het atelier als op locatie

Meld je aan met een groep vrienden of collega’s  via info@juliettepestel.com

Workshops die je kunt boeken met een groep vrienden of collega’s of als vrijgezellendag of verjaardagsfeest, naar wens uitgebreid met thee/koffie met taart, lunch of borrel naar keuze, prijs op aanvraag:

COLLAGEWORKSHOPS

Mixed media collage: hele dag, met lunch

Collage en verf, workshop 2,5 uur

Dada en fotomontage, workshop 2,5 uur

Collage van ephemera, materiaal dat je meestal weg gooit, zoals kranten, junkmail, tickets, couponnen, enveloppen, en nog veel meer, workshop 2,5 uur

Collage en draad, naaien in een collage of een oude foto, workshop 2,5 uur

Collage en tekst, net als Burroughs en Bowie, cut up techniek, workshop 2,5 uur

Grafische grapjes, collage distortion, workshop 2,5 uur

Street Art Collage, workshop 4 uur

Shadowbox, collage en assemblage (3D) in een doosje, workshop 2,5 uur, kan ook in grotere doos, dan hele dag met lunch

WORKSHOPS BEELDBOEKEN EN ANDERE BOEKEN

Maak je eigen Beeldboekje, een hele dag met verschillende materialen en technieken aan de slag, incl lunch

Deze workshop kan ook uitgebreider, als cursus worden aangeboden.

Boekjes maken, een dagdeel aan de slag en schetsboekjes maken in een makkelijk, pamflet of touwtjesbinding

TEKSTWORKSHOPS

Collage en tekst, net als Burroughs en Bowie, cut up techniek, workshop 2,5 uur

Found poems, gevonden gedichten, workshop 2,5 uur

Verknipte Verhalen, mixed media, collage en tekst, hele dag met lunch

Boek je workshop op maat via info@juliettepestel.com en vraag naar prijzen en mogelijkheden